Anot savivaldybės administracijos direktoriaus Edmundo Jonylos, įmonė nespėdavo atlikti darbų pagal grafiką, jų terminai buvo keletą kartų pratęsti. Galiausiai nuspręsta nutraukti 2017-ųjų rugsėjį pasirašytą trejų metų trukmės sutartį.

„Dar prieš jų (rangovo – BNS) bankroto paskelbimą pradėjome procedūras, nes matėme, kad nieko neišeina, kad jie nepajėgūs ir tą jie pripažino. Kultūros centras pasidarė mūsų amžiaus statybomis“, – BNS sakė E. Jonyla.

Anot E. Jonylos, rangovė atliko dalį darbų, tačiau tikslios jų apimties E. Jonyla įvardinti negalėjo.

„Sutvarkyta salė, scena, apšvietimas, šildymo sistema, ne iki galo pabaigtos priešgaisrinės, ventiliacijos sistemos. Neįgaliųjų patekimui į patalpas įranga nupirkta, bet ji nėra pajungta. (...) Tų darbų dar yra pakankamai nemažai“, – teigė vienas savivaldybės vadovų.

Pasak jo, nebaigtiems darbams bus ieškoma naujų rangovų.

E. Jonylos teigimu, kultūros centras yra vienintelis objektas Raseinių rajone, kuriame dirbo „Active construction management“.

Raseinių kultūros centras atnaujinamas nuo 2008 metų. 2012 metais pakeistas stogas, atnaujintas fasadas, cokolis, langai, durys, atlikti kiti išorės darbai, 2014 metais naujas konkursas dėl per brangių pasiūlymų neįvyko, o 2017 metais pasirašius sutartį su „Irdaiva“, centrą buvo numatyta atidaryti 2018 metų pavasarį.

Spalio pabaigoje Vilniaus apygardos teismas „Active Construction Management“ iškėlė bankroto bylą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)