Valdybos narių viešame laiške teigiama, kad nepaisant to, trečiadienį iš Susisiekimo ministerijos jie gavo jau trečią įsakymą, kad, jos nuomone, jie eina pareigas iki lapkričio 26 dienos.

„Kaip jau esame viešai pranešę lapkričio 11 dieną, o tai pat informavę tą dieną ir ministeriją vykusio susitikimo metu, mūsų advokatų vertinimu, kaip Lietuvos pašto valdyba esame atšaukti spalio 31 dieną ministro įsakymu. Aiškumo tikslais dar kartą akcentuojame, kad Valdyba veiklos nevykdo ir netęsia“, – teigiama laiške.

Jame pabrėžiama, kad abu vėlesni J. Narkevičiaus įsakymai, pasirašyti lapkričio 4 ir 11 dienomis, yra neteisėti, nesukuria pareigų bei atsakomybės ir nepadaro valdybos veikiančia.

„Tokie sprendimai su mumis nebuvo derinti, mes nesame sutikę pratęsti darbo valdyboje, todėl negalime būti atsakingi už Susisiekimo ministerijos sprendimų vykdymą“, – tvirtiname laiške.

Laišką pasirašė buvę „Lietuvos pašto“ valdybos nariai Nerijus Datkūnas, Danielius Merkinas, Gražvydas Jukna, Jūratė Stanišauskienė.

DELFI primena, kad jau pirmadienį „Lietuvos pašto“ valdyba viešai pranešė, kad nesutinka tęsti darbo po spalio 31 d. ministro įsakymo, kuomet jis atleido valdybos narius, nors vėliau nurodė dar padirbėti iki Naujųjų metų.

Kalbama ir apie tai, jog susisiekimo ministras gali atleisti ir kitų valstybės įmonių valdybas, kaip Lietuvos geležinkelių ar Kelių priežiūros. Apie tai plačiau skaitykite šioje publikacijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (166)