Vokietijos Auksinio vairo apdovanojimų ceremonijoje E. Muskas pranešė, kad naujasis gigafabrikas bus pastatytas Berlyno teritorijoje.

Pasak jo, „Tesla“ ketina naująją gamyklą pastatyti netoli naujo oro uosto Berlyne, „Tesla“ esą ten pat įrengs ir dizaino centrą.

„Visi žino, kad vokiečių inžinerija yra išsiskirianti, todėl mes ir statome savo Europos gigafabriką Vokietijoje. Taip įrengsime inžinerijos ir dizaino centrą Berlyne, nes aš manau, kad Berlyno menas geriausias pasaulyje“, – ceremonijoje sakė E. Muskas.

Nors E. Muskas nepateikė daugiau detalių, žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, esą „Tesla“ tikisi gamybą Berlyno gigafabrike pradėti iki 2021-ųjų.

„Giga Berlynas, – tviteryje parašė E. Muskas. – Gamins baterijas, pavarų sistemas, pradedant nuo „Model Y.“

Skaičiuojama, kad „Tesla“ automobiliai sudarys apie 30 proc. visų Europos elektromobilių.

Duisburgo-Eseno universiteto Automobilių tyrimų centro profesoriaus Ferdinando Dudenhoefferio teigimu, E. Musko paskelbta žinia yra puiki Vokietijos autopramonei.

„Tesla“ pradėta elektromobilių gamyba Vokietijoje gali sužadinti vietos konkurentus, tokius kaip „Volkswagen“, BMW ir „Daimler“, ir priversti juos spartinti inovacijos, teigia F. Dudenhoefferis.

„Tesla“ taip pat pranešė pradėjusi bandomąją gamybą neseniai atidarytame Šanchajaus gigafabrike, kuris turėtų padėti sustiprinti viso pasaulio gamybą ir pardavimus.

E. Muskas tvirtino manantis, kad Šanchajaus gigafabrikas iki kitų metų vidurio gali pradėti „Model Y“ gamybą. Pasak vadovo, naujasis „Tesla“ modelis turi potencialo tapti itin perkamu automobiliu.

Bendrovę pastaruoju metu kamuoja nerimas, kad gali nepavykti padidinti gamybos tiek, kiek to reikalauja paklausa, o E. Muskas esą galėjo iškelti pernelyg aukštus tikslus pardavimų ir technologinės pažangos srityse.

E. Muskas taip pat pabrėžė besitikintis per kelis mėnesius Šanchajaus gamykloje pasiekti gamybą pilnu pajėgumu. Kinijoje taip pat, sakė jis, yra statoma baterijų gamykla.

Pirmasis „Tesla“ gigafabrikas buvo pastatytas JAV Nevados valstijoje. Dauguma bendrovės automobilių pagaminama gamykloje šiaurinėje Kalifornijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)