Didžiausias Baltijos šalyse


„Akropolis Group“ valdybos pirmininkas tikino, kad šiuo metu yra dėliojami paskutiniai štrichai, kad dar šiais metais būtų galima viešai pateikti ir visiems pristatyti konversijos planus.

„Mūsų vizija – apleistos pramoninės erdvės atgaivinimas, buvusios „Velgos“ gamyklos teritorijos konversija.

Čia numatomas multifunkcinis kultūros, laisvalaikio, prekybos ir verslo kompleksas „Akropolis“ bei „M.M.M. projektai“ vystomi gyvenamieji namai. Visa apleistos teritorijos, esančios šalia parko, konversija apims naujas viešas žaliąsias erdves, numatoma duoklė kultūrai – čia turėsime išskirtinę renginių erdvę su nauja koncertų sale, ypatingą dėmesį skirsime tvarumui ir aplinkos draugiškumui, sinergijai su kaimynystėje esančiu parku”, - teigė V. Labeckas.

Kaip aiškino, planuojama, kad bendras multifunkcinio kultūros, laisvalaikio, prekybos ir verslo komplekso „Akropolis“ dydis bus labai panašus į tą, kuriam leidimas buvo gautas dar 2009 metais, o prekybai skirtas plotas sieks apie 120 tūkst. kv.m (nuomojamas plotas – 90 tūkst. kv.m.), biurams - ~ 30 tūkst. kv.m.

„Taip pat bus įrengta ir daugiaaukštė automobilių parkavimo aikštelė”, - pridūrė jis.

Įdomu tai, kad naujasis statinys galimai bus didesnis nei šiuo metu Vilniuje jau veikiantis prekybos centras „Akropolis”, mat jo bendrasis plotas siekia 110 tūkst. kv. m. (nuomojamas – 87 tūkst. kv.m.), taip pat didesnis, nei buvo pastatytas ir balandžio pradžioje atidarytas Rygoje, kurio bendrasis plotas siekia 98 tūkst. kv.m.

Kad bendrasis prekybos plotas naujajame prekybos centre galimai bus didesnis nei jau esančiuose patvirtino ir „Akropolis Group" atstovai.

Transporto iššūkiai


V. Labeckas taip pat pasakojo, kad ypatingas dėmesys bus skirtas transporto bei kitiems infrastruktūriniams statybos projektams, įskaitant eismo pakeitimus, užtikrinant geresnį eismo pralaidumą Geležinio vilko gatve.

„Tarp numatomų tvarios plėtros prioritetų – ir aplinkinių gatvių sutvarkymas, pėsčiųjų ir dviratininkų takų, žaliųjų viešųjų erdvių įrengimas, Neries pakrantės atgaivinimas”, - teigė jis.

Kaip DELFI rašė jau anksčiau, pirminis Vingio prekybos centro projektas buvo parengtas seniai. Pagal jį „Akropolis“ turėjo iškilti 2009 metais, tačiau taip neatsitiko, o tų metų gruodį bendrovė paskelbė atidedanti statybas neribotam laikui.

Kaip buvo teigiama, iki šiol visi planai ir dėmesys buvo sutelkti į Rygos „Akropolio“ statybas, o balandžio pradžioje šis prekybos centras buvo atidarytas. Į 98 tūkst. kv. metrų ploto prekybos ir pramogų centrą ir jo infrastruktūrą projektą plėtojanti Lietuvos bendrovė „Akropolis Group“ investavo 180 mln. eurų, o dviejų aukštų pastate įsikūrė beveik 170 nuomininkų – apie 140 mados ir laisvalaikio prekių parduotuvių, naujas „Apollo“ kino centras, „O'Learys“ laisvalaikio centras, Ledo arena, „Lemon Gym“ sporto klubas, 30 skirtingų kavinių bei restoranų.

Šiuo metu dėl naujųjų statybų jau žinoma, kad netoli Vingio parko esančios buvusios gamyklos „Velga“ teritorijos (14 ha) laukia grandiozinės statybos, kur išdygs daugiafunkcinis centras, kuriame bus tiek pramogų, tiek verslo erdvių, prekybos centro zona, taip pat planuojama statyti gyvenamųjų namų kompleksą.

Taip pat žadama, kad su naujomis statybomis bus keičiama ir transporto infrastruktūra, aplink įrengiami pėsčiųjų ir dviračių takai.

„Tikime, kad po pertvarkos Geležinio vilko gatvė taps netgi pralaidesnė, o patekti į Vingio parką bus paprasčiau – nauja automobilių parkavimo aikštele galės naudotis visi Vingio parko lankytojai“, – anksčiau sakė “Akropolis Group” atstovai.

DELFI žiniomis, naujojo „Akropolio“ statybos gali būti pradėtos jau 2020-aisiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)