Teismas baudžiamuoju įsakymų pripažino kalta ir nuteisė 1975 metais gimusią Kelmės rajono gyventoją G. S., kuri buvo kaltinama cigarečių kontrabanda.

„Moteris savo kaltės neneigė ir teismo prašė griežtai jos nebausti“, – rašoma teismo išplatintame pranešime.

Bylos duomenimis, nusikaltimas padarytas šių metų liepos pabaigoje. Per ikiteisminį tyrimą pareigūnams G. S. pasakojo, kad viename iš socialinių tinklų ji susipažino su vyru, kuris pasivadino Jonu.

Moteris teigė, kad su vyru žinutėmis susirašinėjo buitinėmis temomis. Liepos pabaigoje Jonas moteriai pasiūlė iš jo pirkti 70 dėžių cigarečių patikslindamas, kad kiekvienoje dėžėje yra po 500 pakelių ir viena tokia dėžė kainuojanti 500 eurų.

Nuteistoji aiškino turėjusi pakankamai pinigų ir pati rūkanti, todėl nutarė cigaretes nusipirkti sau bei su Jono pasiūlymu sutiko.

Jie sutarė susitikti Kaune, magistralės Kaunas–Vilnius šalutiniame keliuke.

Į sutartą vietą G. S. atvyko, o po maždaug 20 minučių atvažiavo nepažįstamas vyras, kuris jo laukusiai moteriai paaiškino, jog Jonas atvykti negalėjo.

Abipusiu susitarimu nepažįstamasis persėdo į G. S. automobilį ir išvažiavo parvežti cigarečių. Pakrauta mašina jis grįžo maždaug po 15–20 minučių. G. S. vyrui sumokėjo 35 tūkst. eurų ir pasuko namų link.

G. S. teigė, jog važiavo namo pasidėti cigaretes, bet netrukus buvo sustabdyta Lietuvos Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės pareigūnų. Moters automobilyje jie rado 35 tūkst. pakelių cigarečių „LF RED“, kurios nebuvo paženklintos banderolėmis.

Kontrabandinių cigarečių vertė – 115 tūkstančių eurų.

„Teismas konstatavo, jog G. S. savo kaltę pripažino visiškai, išreiškė nuoširdų gailėjimąsi dėl savo veiksmų, todėl tai pripažino jos atsakomybę lengvinančia aplinkybe, jos atsakomybę sunkinančių aplinkybių nenustatyta“, – teigiama teismo pranešime.

Taip pat iš G. S. bus konfiskuota automobilio, kuriuo buvo gabenama kontrabanda, vertę atitinkanti pinigų suma – beveik 4 tūkst. eurų.