„Buvo surinkti parašai ir kreiptasi dėl Stambios prekybos mokesčio įstatymo projekto ekspertinio vertinimo. Pasirašė opozicijos nariai, kurie pagal Statutą reikalavo, kad būtų skelbiamas nepriklausomas ekspertinis vertinimas dėl siūlomo Stambios prekybos mokesčio įstatymo projekto. (...) Suprantama, kad Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, Seimo vicepirmininkai Jonas Liesys ir Gediminas Kirkilas yra išvykę į komandiruotes Seimo leidimu. Remigijaus Žemaitaičio nebuvo, Julius Sabatauskas neatėjo. Dėkojame kolegoms Irenai Šiaulienei, Irenai Degutienei, Arvydui Nekrošiui, bet, deja, to nepakako. Penkių valdybos narių nebuvo, taigi valdybos posėdis neįvyko. Procedūra, deja, sustabdyta tų pačių iniciatorių rankomis“, – po valdybos posėdžio sakė Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė.

Pasak jos, dar trečiadienį ir ketvirtadienį iš ryto visi Seimo valdybos nariai buvo informuoti apie rengiamą neeilinį valdybos posėdį.

„Yra keista, kai patys kolegos – šiuo atveju J. Sabatauskas ir R. Žemaitaitis – pasirašo raštą, kad prašo ekspertinio vertinimo, reiškia, kad jie nori sužinoti ekspertų nuomonę, ir patys tuo pačiu nedalyvaudami posėdyje trukdo, kad greičiau tai įvyktų. Toks elgesys rodo nenorą, kad valdančioji dauguma priiminėtų sprendimus labai atsakingai, išgirdus ekspertų nuomonę“, – svarstė R. Baškienė.

Į Eltos klausimą, kokių žingsnių planuojama imtis, R. Baškienė atsakė: „Tai užtruks laike“.

Tikimasi, kad Seimo valdyba šį klausimą nagrinės kitą savaitę, trečiadienį.

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas (BFK) pritarė Seimo valdybai teikti siūlymą dėl nepriklausomo ekspertinio vertinimo dėl siūlomo Stambios prekybos mokesčio įstatymo projekto, primena ELTA.

Nepriklausomo ekspertinio vertinimo paslaugos turi būti suteiktos ir išsami ekspertų išvada turi būti pateikta per 7 kalendorines dienas nuo sutarties sudarymo dienos.

Vertinimo atlikimui dar turi pritarti Seimo valdyba.

Seimas po pateikimo yra pritaręs „valstiečių“ frakcijos narių Tomo Tomilino, Jono Jaručio ir Virgilijaus Poderio siūlymui apmokestinti stambią prekybą.

Kaip teigiama įstatymo projekto aiškinamajame rašte, pardavėjas, kurio per kalendorinį mėnesį bendra atlygio (išskyrus PVM) už Lietuvos teritorijoje vartotojams parduotas prekes suma viršytų 2 mln. eurų, turėtų apskaičiuoti mokėtiną prekybos mokesčio sumą, taikydamas 1 procento mokesčio tarifą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)