„Skleidžiamas sąmoningas melas ir dezinformacija. Susitarimas su „Orlen“ buvo neišvengiamas, nes ginčas, besitęsiantis keliolika metų, kenkė ir „Lietuvos geležinkeliams“, ir pačiai „Orlen“ įmonei, ir tarpvalstybiniams santykiams“, – žurnalistams trečiadienį sakė S. Skvernelis.

Tuo metu valstybės interesus atitinkančių paslaugų (VIAP) mokesčio lengvatą, pasak premjero, turi visos įmonės, sunaudojančios daug energijos ir negalinčios konkuruoti dėl energijai imlių savo technologijų.

„Šitą VIAP lengvatą galima gauti esat dviem būtinoms sąlygoms: pirma sąlyga – turi nebūti įsiskolinimų. Yra skleidžiamas melas, kad turint skolą galima susigrąžinti.

Antra, turi būti padarytos, įdiegtos energetinio efektyvumo priemonės, kad įmonės taupytų elektros energiją. Teisę įgyti VIAP susigrąžinimą įgyja 150 Lietuvos įmonių, naudojasi šiuo metu 39“, – sakė premjeras.

Paklaustas, ar su Lenkijos politikais buvo kalbėtasi apie tai, ar „Orlen“ turėtų paremti Lietuvos krepšinio klubus, premjeras atsakė, kad su jais kalbėtasi, jog įmonės būtų socialiai atsakingos.

„Su „Orlen“ kalbama jiems svarbiais klausimais. Su Lenkijos vadovais kalbama, kad įmonės būtų socialiai atsakingos. „Orlen“ remia daug socialinių veiklų. (...) Šita parama skirta nei (Alvydui. – ELTA) Bieliauskui, nei (Dariui. – ELTA) Gudeliui, ji skirta krepšinio klubui, ne į kišenę“, – sakė Vyriausybės vadovas.

Pirmadienį publikuotas 15min žurnalistinis tyrimas atskleidė, kad premjero Sauliaus Skvernelio Vyriausybė priėmė ne vieną Lenkijos naftos koncernui „Orlen Lietuva“ naudingą sprendimą, iš kurių koncernas gavo šimtamilijoninių nuolaidų ir valstybės užsakymų. Po šių sprendimų „Orlen Lietuva“ parėmė su S. Skvernelio aplinkos verslininkais susijusius krepšinio klubus, rašė portalas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)