Jei Seimas pritars, savivaldybės taryba galės spręsti, ar leisti prekiauti alkoholiu lauke, arčiau ar toliau nei 40 metrų nuo stacionarios kavinės, be to, jos galės drausti prekiauti juo paplūdimiuose ir paviljonuose.

„Paviljonuose galėtų būti draudžiama prekiauti alkoholiu, jeigu savivaldybės taryba priimtų tokį sprendimą. Aptarnauti pirkėjus lauko sąlygomis bus galima ne didesniu nei 40 metrų atstumu nuo stacionarios viešojo maitinimo vietos, jeigu savivaldybės taryba nenustatytų kitaip. Tai, iš esmės, galėtų padidinti, pamažinti arba išvis neleisti prekiauti alkoholiniais gėrimais lauko sąlygomis“, – posėdyje kalbėjo ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jekaterina Rojaka.

Kaip ir iki šiol, paviljonuose galėtų būti parduodamas iki 7,5 proc., o paplūdimiuose – iki 22 proc. stiprumo alkoholis.

„Siūlome įtvirtinti, kad paplūdimiuose ir jų dalyse būtų draudžiama prekiauti alkoholiu, jeigu savivaldybės taryba priimtų tokį sprendimą. Jeigu nepriimtų tokio sprendimo ir būtų leidžiama, būtų leidžiama ne stipresniu nei 22 laipsniai“, – aiškino viceministrė.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė teigė, kad kai kur, ypač Vilniuje, verslui gali kilti problemų be sezoninių licencijų.

„Labai prašome vis dėlto grąžinti sezonines licencijas. (...) Visa rekonstruojama krantinė Neries ir yra tokios kavinės, kaip paviljonai, kurios neturi stacionarių kavinių ir visoje toje krantinėje niekas gi neis maudytis į Nerį, bet bus neįmanoma be sezoninių licencijų išduoti tokį leidimą“, – sakė E. Šiškauskienė.

Premjeras Saulius Skvernelis asociacijai patarė šią problemą spręsti Seime, o Vyriausybė priėmė savo sprendimą.

„Mes galime viską palikti kaip yra, įsigalios 2020 metais sausio 1 dieną tie ribojimai ir tada nuo to nebus turbūt geriau (...) Tiktai noriu pasakyti, kad palikime šitą jūsų svarų siūlymą pakovoti jums Seime (...) O jeigu Neries krantinė po rekonstrukcijos taps kuo ji turi tapti, tai yra, sportuojančių, besivaikščiojančių, šeimų krantine, gal nieko tokio ir nebus, jeigu ten to alkoholio nebus?“, – sakė premjeras.

Seimas rugsėjį po pateikimo nepritarė nei Mišriai Seimo narių grupei priklausančios Aušrinės Armonaitės siūlymui atšaukti draudimą prekiauti alkoholiu paplūdimiuose, nei konservatoriaus Mykolo Majausko siūlymui draudimų įsigaliojimą atidėti iki 2021-ųjų.

Draudimai dėl prekybos alkoholiu paplūdimiuose priimti 2017 metais, jeigu Seimas jų nepakeis, jie turėtų įsigalioti nuo 2020 metų sausio.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)