D. Trumpas įspėjo JK premjerą Borisą Johnsoną, esą išstojimo iš ES sutartis, kurią siūlo B. Johnsonas, reiškia, kad „kai kuriais atžvilgiais, nebegalima prekiauti“ su Jungtinėmis Valstijoms.

D. Trumpas „Brexito“ partijos lyderio Nigelo Farage'o radijo laidoje kalbėjo praeitą ketvirtadienį. Ten jis pasidalijo, kaip ir įprasta, stačiokiška nuomone apie gruodžio 12 d. JK vyksiančius pirmalaikius parlamento rinkimus.

D. Trumpo pasisakymai gali pakenkti B. Johnsono rinkimų kampanijai, kuri, tikėtina, nulems Jungtinės Karalystės vietą Europoje ir visame pasaulyje.

Tiek D. Trumpas, tiek ir N. Farage'as poliarizuoja rinkėjus, o tai gali pakenkti B. Johnsono galimybėms nugalėti rinkimuose.

Visgi, pasak Baltųjų rūmų, antradienį telefonu pasikalbėję D. Trumpas ir B. Johnsonas patvirtino siekiantys laisvosios prekybos sutarties po „Brexito“.

„Abu lyderiai dar kartą patvirtinto ryžtą stiprinti ypatingus dvišalius santykius tvirtu laisvosios prekybos susitarimu, kai tik Jungtinė Karalystė paliks Europos Sąjunga“, – tvirtino Baltųjų rūmų atstovas spaudai Juddas Deere.

D. Trumpas pokalbyje taip pat pareikalavo, kad NATO sąjungininkai „tvirtai finansuotų savo gynybą“. Tokie D. Trumpo pareiškimai skamba jau ne pirmą kartą, pasak prezidento, JAV transatlantiniam aljansui išleidžia neproporcingai daug lėšų.