Parlamentaras pažymi, kad prezidento siūlomas fiksuotas dividendų apmokestinimo tarifo padidinimas neigiamai paveiktų ir taip ne pačias didžiausias pajamas gaunančių asmenų finansinę situaciją, paskatas kaupti bei investuoti.

„2018 m. dividendai buvo išmokėti 50 668 fiziniams asmenims, tačiau daugiau kaip 82 proc. visų išmokėtų dividendų siekė iki 10 000 eurų. Tai rodo, kad dividendai, kaip pajamų rūšis, nėra naudojami tik pačias didžiausias pajamas gaunančių asmenų, o veikiau viduriniosios klasės, kurią, pakėlus tarifą, mokestinė našta prislėgtų dar labiau. Turėtume dar vieną situaciją, kai mokestis taikomas visiems, neatsižvelgiant į gaunamų pajamų sumą“, – pranešime cituojamas M. Majauskas.

Negana to, pasak Seimo nario, Lietuvos, kaip verslui patrauklios šalies, įvaizdis taip pat nukentėtų.

„Netektume vieno patraukliausių faktorių investicijoms – potencialiai didesnės investicinės grąžos. Dėl padidėjusio tarifo nemažai užsienio investuotojų gali atsisakyti planų Lietuvoje ir rinktis kitas, mažesnius tarifus taikančias šalis, o jau gaunančius tokias pajamas Lietuvoje – ieškoti būdų, kaip minėtas pajamas išsimokėti užsienio valstybėse“, – teigia M. Majauskas.

M. Majauskas pažymi, kad prezidento projekte neatsižvelgiama į kitose šalyse dažniausiai egzistuojantį progresinį dividendų apmokestinimo tarifą, kai Lietuvoje jis yra fiksuotas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)