„Laukiame, kol galėsime bendradarbiauti su jo administracija, bandant kovoti su Argentinos ekonominiais sunkumais ir skatinti integracinį ir ilgalaikį augimą, naudingą visiems argentiniečiams“, – tviteryje rašė K. Georgieva.

Sekmadienį vykusiuose Argentinos prezidento rinkimuose laimėjo A. Fernandezas, nugalėjęs buvusį šalies prezidentą Mauricio Macri.

M. Macris su TVF sudarė skolos sutartį ir pasiskolino 57 mlrd. dolerių šalies ekonomikos skatinimui, tačiau jo įvestos taupymo priemonės ekonomikai nepadėjo ir sukėlė didžiulę visuomenės pasipiktinimo bangą.

A. Fernandezas teigė, kad jo vyriausybė sieks susiderėti dėl naujų skolos sąlygų ir užtikrins, kad rinkėjų bankų indėliai jo administracijos valdymo metu išliks saugūs. Tačiau nuo rugpjūčio, kai A. Fernandezas laimėjo pirminius prezidento rinkimus, argentiniečiai iš savo banko sąskaitų išsiėmė daugiau nei 22 mlrd. dolerių.

Sakoma, kad TVF padarė rizikingą sprendimą, sutikdama Argentinai suteikti milžinišką skolą. Tai yra pirmoji kritinė situacija TVF vadovei K. Georgievai, kuri vadovės poziciją užėmė tik šį mėnesį.

Analitikai prognozuoja, kad vyriausybė vėl nevykdys skolos grąžinimo įsipareigojimų, tačiau TVF greičiausiai sumažins grąžintinos skolos sumą ir pratęs terminą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją