Anot jo, labiausiai tikėtina, jog obligacijos bus išplatintos Baltijos ir Skandinavijos šalių rinkose.

„Nėra poreikio išplatinti 20 mln. Tai yra maksimali suma, kiek įmonė yra susitarusi su bankais, bet tikrai nesieks maksimalios sumos“, – BNS sakė K. Juščius.

„Auga Group“ vadovo teigimu, emisija tikriausiai bus platinama keliais etapais.

„Tikėtina, kad bus keletas etapų. Negaliu įvardinti, kiek bus išplatinta pirmuoju etapu. Pirmas mūsų ėjimas buvo tartis su finansuojančiais bankais, kad apskritai būtų galima platinti emisiją. Padarę šitą etapą, galėsime eiti į finansines rinkas ir pasitikrinti, kokio dydžio ir kokiomis sumomis emisijos bus struktūrizuotos“, – sakė jis.

Bendrovės paskolos bankams praėjusių metų pabaigoje siekė 13,829 mln. eurų.

Pasak K. Juščiaus, už obligacijas gautos lėšos bus investuojamos į ekologinį ūkininkavimą, dalis jų bus skirta grąžinti paskolas bankams.

„Mes turime tam tikrų projektų, kurie yra susiję su tvaresniu žemės ūkiu ir nenorėtumėm jų stabdyti. Norėtume, kad jie būtų įgyvendinti laiku ir turėtų maksimalų pagreitį“, – BNS sakė „Auga Group“ vadovas.

„Mes norime plėtoti tvarią žemdirbystę – projektai yra susiję su biodujų valymu, su biometano pritaikymu žemės ūkyje, pašarų gamyklos, kurios pašarus turėtų gaminti kitokiu būdu nei yra gaminami šiandien“, – teigė jis.

„Auga Group“ nurodė, kad bendrovė investuoja į metano, dirvožemio, iškastinio kuro emisijų mažinimą.

Iš pradžių dalį emisijos planuojama platinti neviešai, pirmąją emisijos dalį išleidžiant iki šių metų pabaigos. Bendrovė sieks, kad visos šios obligacijos būtų įtrauktos į „Nasdaq Baltic“ skolos vertybinių popierių sąrašą, pranešė grupė.

Bendrovė nori, kad obligacijos būtų pripažįstamos žaliomis.

Bendrovės obligacijų emisijos platinimą organizuos Estijos įmonė „LHV Pank“.

„Auga Group“ pirmąjį šių metų pusmetį pajamas padidino 15 proc. iki 28,8 mln. eurų, grupės šešių mėnesių pelno prieš mokesčius, palūkanas, nusidėvėjimą ir amortizaciją (EBITDA) rodiklis augo 53,2 proc. iki 6,28 mln. eurų.

„Auga Group“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją