Kol bus pašalinti pažeidimai, Lietuvos bankas apribojo įstaigos veiklą – ji galės teikti mokėjimo paslaugas žemiausios rizikos grupės klientams ir tik atnaujinusi jų pažinimo informaciją, pranešė LB.

Pasak LB valdybos nario Mariaus Jurgilo, įmonėje „MisterTango“ rasta šiurkščių pažeidimų, kai kurie iš jų buvo pakartotiniai.

„Lietuvos bankas ir anksčiau buvo nustatęs, kad ši elektroninių pinigų įstaiga nesilaiko Pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įstatymo reikalavimų, bet ji nesiėmė tinkamų priemonių trūkumams pašalinti“, – pranešime sakė M. Jurgilas.

Pavyzdžiui, bendrovė netinkamai nustatydavo klientų tapatybę, aplaidžiai vertino jų riziką, o jų pažinimo informacija buvo neišsami, neatnaujinama laiku. Be to, įstaiga neįvertino veiklos rizikų, neturėjo vidaus audito procedūrų.

„MisterTango“ privalės per 20 darbo dienų pateikti planą, kaip ištaisys visus nurodytus trūkumus, kuriuos pašalinti privalės iki 2020-ųjų pabaigos.

„MisterTango“ už pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos reikalavimų pažeidimus baudžiama trečią kartą.

Registrų centro duomenimis, „MisterTango“ akcijos priklauso Audriui Ramanauskui, „MisterTango“ valdybos nario Tado Kvedaro valdomai „Mitikai“ ir „Blue Ocean Invest“ – pastarosios akcininkų BNS patikrinti nepavyko.

Įmonė atsiprašo

„Atsiprašome visų savo klientų dėl jiems kilusių nepatogumų. Darysime viską, kad kuo greičiau vėl pradėtume teikti paslaugas visiems savo vartotojams – manome, kad apribojimai netruks ilgiau, nei keletą savaičių. Pripažįstame praeityje padarytas klaidas, todėl jau Lietuvos banko inspektavimo metu aktyviai bendradarbiavome su reguliuotoju ir atsižvelgėme į pastabas bei intensyviai šalinome trūkumus.

Dar nesulaukę galutinių išvadų pakeitėme klientų identifikavimo paslaugos tiekėją, atnaujinome rizikos vertinimą bei procedūras, bei ženkliai sustiprinome atitikties, klientų aptarnavimo bei kitų skyrių komandas. Todėl manome, kad didžioji dalis trūkumų jau pašalinta ir skirta poveikio priemonė yra neadekvati“, – rašoma įmonės atsiųstame komentare.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)