Į tarnybos akiratį pakliuvo vienoje iš Panevėžio parduotuvių siūlytas įsigyti žaislas – „Lėlė ant arkliuko“. Įvertinus žaislo cheminius rodiklius nustatyta, kad žaislo sudėtyje esančio ftalato kiekis viršija leistiną ribą, todėl žaislas pripažintas keliančiu rimtą riziką vartotojams – cheminį pavojų apsinuodyti. Reikalavimų neatitiko ir žaislo ženklinimas, ant produkto nebuvo nurodytas gamintojo pavadinimas bei adresas.

Kaip skelbiama pranešime, pažymėtina, kad tai jau ne pirmas „Profisa“ pažeidimas šiemet – rugsėjo mėnesį tarnyba bendrovei skyrė 796 eurų baudą už į Lietuvą įvežtus pavojingos konstrukcijos žaislus.

Įvertinus tyrimo metu nustatytas aplinkybes, pažeidimo mastą, į rinką pateiktų produktų skaičių, trukmę ir tai, kad bendrovė pakartotinai per vienerius metus nuo ankstesnio pažeidimo pažeidė Produktų saugos įstatymo nuostatas, įmonei „Profisa“ skirta 1 200 eurų bauda.

Importuotojas įpareigotas nedelsiant pašalinti nesaugius produktus iš rinkos, įspėti vartotojus ir susigrąžinti iš jų nesaugius produktus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją