Varžytinių puslapyje skelbiama, kad naujasis šeimininkas taptų 5429,39 kv. m. ploto patalpų savininku, o jam tai atsieitų mažiausiai 10 002 000 Eur. Visgi reikėtų nepamiršti, kad tai – tik pradinė statinio kaina, kuri, tikėtina, dar didės.

Kaip teigiama, registracija į aukcioną prasidės spalio 29 dieną ir bus galima iki gruodžio 9 dienos. Norintys dalyvauti aukcione turės susimokėti ir garantinį įnašą – 50 tūkst. Eur.

Pats aukcionas, numatoma, vyks gruodžio 12-13 dienomis.

DELFI primena, kad LP prieš kurį laiką paskelbė parduodantis trijų didžiųjų Lietuvos miestų centrinius paštus Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Kaip buvo teigiama, LP tikisi, kad visiems pastatams bus surasti investuotojai, kurie pastatus kūrybiškai „įdarbins“ ir juos atvers visuomenei

„Tai unikalūs pastatai, tad, mūsų manymu, geriausia, kas gali jiems atsitikti, kad jie įgytų naujus šeimininkus, turinčius plačias galimybes juos renovuoti ir įveiklinti taip, kad jie teiktų naudą visuomenei ir reprezentuotų miestus bei valstybę“, – anksčiau siųstame „Lietuvos pašto“ spaudos pranešime teigė generalinė LP direktorė Asta Sungailienė.

Taip pat buvo teigiama, kad AB „Lietuvos paštas“ net keletą kartų buvo kreipęsis į įvairias institucijas dėl galimybės gauti finansavimą Klaipėdos ir kitų centrinių pašto pastatų rekonstrukcijai atlikti. Tačiau paraiškos buvo atmestos. Lietuvos paštas dėl visų trijų nekilnojamojo turto objektų buvo oficialiai kreipęsis į LR Kultūros ministeriją bei Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos savivaldas, siūlydamas pastatus įsigyti visuomenės reikmėms. Susidomėjimo, kaip aiškinta, nebuvo sulaukta.

„Tiek Kauno, tiek Vilniaus ir Klaipėdos centriniuose paštuose pašto paslaugų teikimui naudojama tik nedidelė esamų patalpų dalis, kadangi tokio dydžio patalpos, teikiant šiandienines pašto paslaugas, yra ženkliai per didelės, o jų išplanavimas – neefektyvus.

Esamą patalpų perteklių reikia prižiūrėti, šildyti, valyti, atlikti einamuosius remontus ir kt., tad tai tampa per didele prabanga Lietuvos paštui“, – anksčiau sakė A. Sungailienė

Planuojama, kad aukciono bei registracijos į jį duomenys dėl Kauno bei Klaipėdos paštų pardavimo bus paskelbti ketvirtadienį, spalio 24 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)