Kaip paaiškėjo, į Vilniaus apylinkės teismą dėl testamento paskelbimo negaliojančiu su ieškiniu kreipėsi ir verslininko sūnus Rokas Karpis. Jis teismo prašė verslininko turtui taikyti laikinąsias apsaugos priemones.

Kaip DELFI patvirtino Teismo atstovė ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Rimantė Kraulišė, Vilniaus apylinkės teismo teisėjas Igoris Kasimovas pirmadienį priėmė sprendimą patenkinti R. Karpio prašymą byloje dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo.

„Tvirtiname, kad buvo priimta nutartis, kuria uždraudė notarui išduoti paveldėjimo teisės liudijimus“, – sakė R. Kraulišė.

Pasak jos, draudimas notarui išduoti paveldėjimo teisės liudijimus bus teisėtas iki tol, kol bus nagrinėjama byla, tačiau, kaip tikino, nutartis dar gali būti skundžiama.

Viena paveldėtojų verslininko žmona Aistė Karpavičienė DELFI komentavo, kad kol kas teisėjo priimto sprendimo skųsti neketina.

„Mūsų pozicija buvo nuosekli visą laiką: vykdome savo mylimo vyro ir brolio Raimondo Karpavičiaus paskutinę valią.

Teismas iš tiesų nustatė, kad paveldėjimo liudijimai negali būti išduoti iki ginčo pabaigos. Neginčijame šio sprendimo, nes esame pasirengę Raimondo valią apginti teisme.

Siekiame apsaugoti šviesų Raimondo atminimą, taip pat užtikrinti jo sukurto verslo gyvavimą bei apsaugoti darbo vietas. Todėl kol kas susilaikysime nuo platesnių komentarų“, – DELFI komentavo A. Karpavičienė.

DELFI primena, kad į viešuma istorija iškilo mirus šimtamilijoninio turto savininkui R. Karpavičiui, kuris visą savo turtą testamentu užrašė naujajai savo žmonai Aistei Karpavičienei ir broliui Henrikui Karpavičiui, savo buvusią žmoną Audronę Karpavičienę bei sūnų Roką Karpį palikdamas be palikimo.

Daugiau apie tai galite skaityti čia, čia ir čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (258)