Tokio sprendimo imtasi išaugus visuomenės pasipiktinimui dėl technologijų bendrovių vykdomo pelno perkėlimo – didelės technologijų bendrovės toms valstybėms, kuriose vykdo veiklą, dažnai nemoka mokesčių.

Derybos dėl bendrovių apmokestinimo buvo pradėtos sausį po keleto metų atidėliojimų, kadangi buvo pateikti keli skirtingi situacijos sprendimo siūlymai. EBPO praėjusią savaitę pasiūlė bendrą sprendimą, kuriam turės pritarti G20 ministrai ir 134 šalys.

Apmokestinimas greičiausiai bus taikomas nuo 2020-ųjų liepos, teigė EBPO mokesčių ir politikos administracijos centro direktorius Pascalis Saint-Amansas.

Prancūzija jau pradėjo taikyti mokesčius tokioms technologijų milžinėms, kaip „Google“, „Amazon“, „Facebook“ ir „Apple“, tačiau teigė mokesčius panaikinsianti, kai bus pritarta bendram apmokestinimo planui.

EBPO siūlymu, bendrovių pelnas bus išskirstytas ir tos valstybės ar jurisdikcijos, kur technologijų bendrovės vykdo veiklą, galės skirti tam tikrus mokesčius. Pasak EBPO, vadinamosios rinkos šalys ir besivystančios šalys taps nugalėtojomis, o tos vietos, kuriose technologijų bendrovės yra įsikūrusios, pralaimės.

Technologijų bendrovės pareiškė pritarimą tokiam apmokestinimo planui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją