Trečiadienį, 2.58 val., Alytuje kilo milžiniškas gaisras. Didžiulės ugniagesių pajėgos suvažiavo iš įvairių miestų: Alytaus, Kauno, Lazdijų, Marijampolės, Vilniaus bei Druskininkų. Daugiau nei 50 ugniagesių iki šiol kovoja su liepsnomis, situacija išlieka sudėtinga. Gaisras kilo viename iš padangų perdirbimo įmonės „Ekologistika“ pastatų.

K. Mažeika teigė gavęs nepatvirtintų duomenų, kad gaisras galėjo būti sukeltas tyčia.

„Mums kyla klausimų, kad ištirtų, kiek tai galėjo būti tyčinis, kiek tai galėjo būti netyčinis atvejis. (...) Taip pat, kad paskaičiuotų kartu pajungiant mūsų pavaldžias institucijas, žalą gamtai ir išaiškinti atsakingus asmenis“, – BNS sakė jis.

Direktorius abejoja padegimu

„Ekologistika“ yra viena didžiausių padangų perdirbimo įmonių Baltijos šalyse. Jos direktorius Juozas Cicėnas pasakojo, kad gaisras nespėjo išplisti iš sandėlių į gamybines patalpas. Šiuo metu vis dar dega padangos. Jis taip pat nurodė, kad visas turtas yra apdraustas, bet dar per anksti kalbėti, kokia žala galėjo būti padaryta.

Jis teigia, kad mato kelias versijas, kas galėjo įvykti. Tačiau tyčinis padegimas atsidurtų nebent trečioje vietoje.

„Turime įeiti į patalpas, židinio pradžią nustatyti, kur prasidėjo. Iš išorės aš matau, kur prasidėjo gaisras. Jeigu ten, kur iš išorės matosi rasime židinį, tada galime daryti išvadą. Bet šiandien šitą išvadą per anksti paskelbti. Be to, įsivaizduoju, kad dirbs komisija, nes čia didelis gaisras. Todėl aukšto lygio specialistai dirbs ir nustatys. O įvyko ne gamybos zonoje, o zonoje, kur buvo sandėliuojamos ilgą laiką padangos, kur niekas nevaikščiojo, niekas nebuvo. Jeigu tai būtų gamybinėje zonoje, kažkoks įrengimas buvęs ugnies šaltinis, tada vienas dalykas. Tada būtų galima sakyti, kad mes kažką pamiršome, nepadarėme, neišsivalėme darbo vietų. Dabar visiškai priešingoje gamybos patalpų pusėje.

Pas mus nėra vaizdo kamerų, bet šalia esantys apsaugos darbuotojai iš „Snaigės“ kalba, kad kartais mato išdykaujančius vaikus toje zonoje, kartais jie į bokštą lipa ir taip toliau. Manau ten tyrimo metu į šį faktorių bus atkreiptas dėmesys“, – teigė jis.

Įmonės direktorius dar kartą pabrėžė, kad tyčinis padegimas nėra pagrindinė versija, nors neatmetė, kad „visko gali būti“.

„Jeigu ministras kreipsis į prokuratūrą, jis labai mums padės. Gal ministras daugiau žino. Čia buvo ir elektros tinklų specialistai, ir ugniagesiai, ir policija, gal jie tikrai žino daugiau ką nors. Mūsų darbuotojų nebuvo, mes 12 valandą baigėme darbą, 6 valandą pradėjome. Susirinkome į darbą ir jau buvo prasidėjęs gaisras. Nei vienas darbuotojas nevėlavo į darbą, nebuvo pravaikštoje, nepasiliko, nedingo be žinios. Tad jeigu kažkoks tyčinis padegimas, jeigu jis yra, aš giliai įsitikinęs, kad tai ne mūsų darbuotojas“, – sakė jis.

Verslininkas taip pat nesvarsto, kad prie nelaimės būtų galėje prisidėti konkurentai. Jis atmeta ir įtarimus, kad gaisras būtų galėjęs kilti siekiant draudimo išmokų: „Gauti 10–30 tūkst. eurų ir uždegti savo gamyklą – nesąmonė“, – teigė jis.

„Ekologistika“ direktorius nurodė visgi manantis, kad gaisras kilo dėl techninių priežasčių. Šiuo metu gaisras dar gesinamas, vėliau bus identifikuota, kas pažeista ir numatytas priemonių planas.
Įvykio vietoje šiuo metu dirba 11 gaisrininkų autocisternų, atvyko pagelbėti ir kariuomenės daliniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)