Treniruokliai, svarmenys ir virvės – štai toks vaizdas mus pasitinka tik įėjus į sporto klubo patalpas. Nors pirmas įspūdis – kad vietos čia nedaug, panašu, kad nedidelei grupelei žmonių treniruotės su vaizdu į Gilušio ežerą pro langus turėtų būti malonios.

Patalpos – dar visai naujos, todėl, atrodo, dar galima užuosti ir dažų kvapą. Kai lankomės, mus tarpduryje pasitikę jo vadovai iškart vedasi į salę, skirtą sportui, bei tikina, kad sporto klubas oficialaus atidarymo dar nė neturėjo, mat tuo metu jis veikė vos pirmąją savaitę.

Tik įėjus į salę vyrai prisistato ir pasakoja esantys šio naujo verslo partneriai, sportininkai bei tai, kad patys susipažino dar mokykloje, buvo klasiokai.

„Mūsų salė nuo paprastos štanginės skiriasi tuo, kad mes čia mokinamės judesių, kurie yra gyvenimiški“, - taip klausimui, kokia yra verslo idėjos vizija, už akių užbėgdamas iškart sako Edgaras ir aiškina, kad tai yra funkcinių treniruočių erdvė, užsiėmimai vyks grupelėmis, o juose bus mokoma kaip taisyklingai pritūpti, pakelti daiktą nuo žemės ir pan.

„Time2Move akademija“

„Trakuose tokios erdvės nėra, tad pamanėme, kad būtų naudinga“, - jam priduria kolega Saulius.

Vyrai apsidairo ir neslepia, kad siekiant įsirengti patalpas čia viską reikėjo pradėti nuo nulio, mat patalpos buvo nepritaikytos tokiai veiklai.

Jie, kaip tikina, darbo nebijoję ir patys, todėl dviese nudažė ir visas lubas.

„Kai sužinojome kainas, supratome, kad čia investicijos gali labai išaugti, tai pasiėmėme įrankius ir patys susitvarkėme“, - šypsosi abu, tačiau, pasak jų, iki tobulybės dar šio bei to tikrai trūksta.

Saulius – profesionalus irkluotojas, olimpinis vicečempionas. Jis prasitaria, kad šis verslas savotiškai susijęs ir su svarstymais jau kitąmet baigti savo profesionalaus sportininko karjerą.

„Aišku, nereikia prisišnekėti, bet planuoju savo karjerą užbaigti kitais metais. Visgi reikia daugiau to gyvenimo nugyventi, ne tik sportinį, bet iš sporto nežadu pasitraukti, toje srityje liksiu“, - sako jis, tiesa, priduria, kad pats treniruočių klube čia neves, tuo rūpinsis Edgaras.

Kol kas vyrai daugiau dirbti planuoja vakarais, tačiau ateityje turi planų treniruotes vesti ir vaikams.

Saulius rodo ir į šalia esantį irklavimo treniruoklį bei aiškina, kad jis bus naudojamas ir grupinių treniruočių metu.

„Mes, irkluotojai, jo labai nemėgstame. Jis verčia mus nemažai kentėti“, - juokauja jis, tačiau Edgaras pabrėžia, kad bendrai kalbant toks treniruoklis labai naudingas, mat juo naudojantis mankštinasi visi kūno raumenys.

„Time2Move akademija“

Saulius, paklaustas, ar žinomas sportininko vardas savotiškai įpareigoja ir jo verslą, sako jaučiantis, jog atsakomybės tai tikrai prideda.

„Mes norime, kad viskas, ką mes darome, būtų kokybiška“, - sako jis.

Ant vieno esančių stalo guli ir registracijos anketa. Vyrai sako, kad šiandien nupirkti yra jau 24 abonementai. Už pirmuosius klientams teko pakloti po 45 Eur, tačiau vėliau vieno kaina mėnesiui kils iki 59 Eur.

Sporto klubas

„Žmones galbūt dažnai gąsdina kaina, jie pripratę, kad Vilniuje yra dideli klubai, kur galima sportuoti po 20-30 Eur.

Bet kai tu supranti, kad tau nereikia jokios programos, tu gauni priežiūrą ir eini per mėnesį 12-16 kartų, treniruotė tau kainuoja iki 5 Eur, o tu už tai gauni trenerio priežiūrą, programą, dalinamės mitybos klausimais“, - iškart tai, kas yra įskaičiuota į kainą vardija Edgaras.

Šiuo metu grupinės treniruotės vyksta kiekvieną pirmadienį, trečiadienį bei penktadienį. Vėliau veiklas, kaip patikslina, numatoma plėsti.

Kiek vyrai investavo į naujo sporto klubo atidarymą, sakė atskleisti nenorintys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)