„Nuolat sulaukiame užsienio investuotojų su klausimais, kaip pas mus reguliuojamas pluoštinių kanapių auginimas ir perdirbimas, kada jis bus visiškai įteisintas“, – „Verslo žinioms“ teigė viceministras Marius Skuodis.

Anot jo, šiuo metu yra 6 potencialūs investuotojai, besidomintys pluoštinių kanapių perdirbimu šalyje. Vertinant pateiktus projektus, jų investicijos siekia 15-150 mln. eurų, planuojama sukurti nuo 20 iki 1000 darbo vietų.

BNS primena, kad Vyriausybė liepą pritarė Seime svarstomoms įstatymų pataisoms, kuriomis produktų gamybai būtų leista naudoti visą pluoštinės kanapės augalą, atsisakant dabartinio apribojimo jį auginti tik pluoštui, sėkloms ir sodininkystei.

Pluoštinių kanapių įstatymo pataisas Seime yra užregistravę „valstietė“ Virginija Vingrienė ir „socialdarbietis“ Petras Čimbaras, bei konservatoriai Mykolas Majauskas ir Kazys Starkevičius.

Šiuo metu Lietuvoje galima laisvai nusipirkti įvairių maisto produktų, turinčių kanapių sėklų ar kanapių sėklų aliejaus – duonos, miltų, alaus. Tačiau, pavyzdžiui, kanapių aliejus, nors ir pagamintas iš Lietuvoje teisėtai auginamų pluoštinių kanapių, yra draudžiamas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)