Tokį žingsnį JAV technologijų milžinė žengė Kinijai perspėjus ją atsisakyti šios programėlės.

HKmap.live kūrėjų paskelbtame pareiškime sakoma, jog „Apple“ jiems nurodė, kad „programėlė buvo naudojama būdais, kėlusiais pavojų teisėsaugai ir gyventojams Honkonge“.

Protestai Honkonge tęsiasi jau keturis mėnesius, mieste reguliariai vykdavo kai kurių demonstrantų ir policijos susirėmimai.

„Apple“ sprendimas pašalinti minimą programėlę iš „App Store“ buvo priimtas Kinijos valstybinei žiniasklaidai pareiškus, kad programėlė „akivaizdžiai padeda riaušininkams“.

Viename valdančiosios Komunistų partijos ruporo „People's Daily“ komentare trečiadienį buvo rašoma: „Niekas nenori įtraukti „Apple“ į užsitęsusius neramumus Honkonge. Bet žmonės turi priežastį manyti, kad „Apple“ painioja verslą su politika ir net su neteisėtais veiksmais. „Apple“ turi pagalvoti apie savo neišmintingo ir neapgalvoto sprendimo pasekmes.“

HKmap.live per programėlę „Telegram“ paskelbė „App Store Review“ pareiškimą, kuriame sakoma: „Ši programėlė parodo, kur yra policija. Mes patikrinome Honkongo kibernetinio saugumo ir technologinių nusikaltimų [prevencijos] biure, kad programėle naudojamasi taikantis į policiją ir ją puolant, keliant pavojų visuomenės saugumui, o nusikaltėliai naudojasi ja gyventojams terorizuoti tuose rajonuose, kur, kaip jie žino, nėra teisėsaugos pareigūnų.“

„Toks jūsų programėlės naudojimas rimtai pakenkė piliečiams“, – priduriama pareiškime.