Užtruko tris valandas

Aistė DELFI pasakojo iš pradžių į „Ikea“ atvykusi su viltimi joje apsipirkti tradiciniu būdu, kas reiškia, nuosekliai vaikštant po prekybcentrį ir renkantis prekes.

Visgi, kaip skaičiavo, tada parduotuvėje ji užtruko apie tris valandas, o iš jos, galiausiai, išėjo ir su už akies užkliuvusiu vienu kitu papildomu ir iki tol pirkti neplanuotu daiktu.

Nors juokėsi, kad žvakių tąkart ir neįsigijo, tikino, kad laiko buvo sugaišta pakankamai, mat norėjosi ir kokią pagalvėlę pažiūrėti ir ant pamatytos sofutės pasėdėti.

Visgi tokiu apsipirkinėjimu sutuoktiniai teigė tada sužavėti nelikę, tad nusprendė taupant laiką ir renkantis prekes į pagalbą verčiau pasitelkti tinklo internetinę parduotuvę, o vėliau nuvykti ir išsirinktas prekes įsigyti pritaikius sukurptą planą.

Aistė juokais įspėjo, kad planas, kurio pora ėmėsi į „Ikea“ nuvykusi antra kartą, gali būti įgyvendinamas tik su bendrininku, mat vykti apsipirkti būtina dviese.

Sieninė spinta – per 30 min.

O viskas, kaip pasakojo, čia atrodo maždaug taip, kad atvykus į parduotuvę vienas asmuo turi nedelsiant keliauti tiesiai į sandėlį.

Tiesa, ten, anot jos, patekti galima ir nelendant į klaidžius ekspozicijos tunelius, o paprasčiausiai prasmukus per išėjimo kasas. Ten patekus, kaip nurodė, reikia pasiimti vežimėlį ir laukti.

„Kitas žmogus, vaikštantis po ekspoziciją, turi fotografuoti planuojamų pirkti prekių kodus ir siųsti tam žmogui, esančiam sandėlyje, o šis prekes tada gali negaištant laiko dėti į vežimą ir keliauti susimokėti“, – savo atrastą metodą atskleidė ji ir tikino sieninę spintą taip įsigijusi vos per 30 minučių.

Visgi, kad toks planas pavyktų, pasak jos, namų darbus būtina paruošti iš anksto – prekės jau turi būti išsirinktos internete, kitu atveju, toks planas gali ir neišdegti.

IKEA

Kad į parduotuvę būtina atvykti ne vienam, moteris sakė įsitikinusi ir dar kartą, kai susimokėjus už prekes atėjo laikas jas nusigabenti iki automobilio.

Pasak jos, vienas žmogus prie išėjimo durų turi likti su pilnu vežimu prekių, o kitas, tuo tarpu, atvairuoti mašiną iki jų krovimo vietos.

„Priešingu atveju, jeigu esi vienas, įsigytas spintas ar kitus pirkinius gali tekti palikti ir be priežiūros.

Dviese ten gali apsipirkti labai greitai“, – kalbėjo Aistė.

„Ikea“: parduotuvės koncepcija visur tokia pati

„Ikea“ Ryšių su visuomene vadovė Baltijos šalims Renata Dantė DELFI komentavo, kad šio tinklo parduotuvės visame pasaulyje yra statomos pagal tą pačią koncepciją, kuri numato ir parduotuvės planą.

„Jis užtikrina logišką ir nuoseklų pirkėjų srauto judėjimą per „Ikea“ – ekspozicijų erdvę ir restoraną antrame aukšte, pirmame aukšte esančią savitarnos erdvę, kasas. Šis pirkėjo kelias taip pat padeda užtikrinti sklandžią parduotuvių veiklą, lankytojų ir darbuotojų saugumą.

Lankytojai, norintys iš karto patekti į savitarnos zoną, tai gali padaryti tiesiai iš restorano leisdamiesi į pirmą aukštą. Taip pat visoje „Ikea“ parduotuvėje, lankytojų patogumui, yra ženklai, nurodantys kokiu keliu galima greičiau patekti į norimus skyrius“, – sakė ji.

IKEA

R. Dantė teigė, kad jeigu kalbėtumėme apie alternatyvius būdus apsipirkti „Ikea“, tai padaryti galima ir internetu.

„Jau dabar ikea.lt svetainėje užsiregistravę vartotojai gali įsigyti norimus baldus, namų interjero prekes ir aksesuarus sau patogiu metu ir tinkamiausioje sau vietoje. Užsakymas gali būti pristatytas į namus arba atsiimtas „Ikea“ parduotuvėje Vilniuje, prekių užsakymo ir atsiėmimo vietose Kaune ir Klaipėdoje“, – sakė ji.

Kalbant apie prekių pasikrovimo vietą išėjus, R. Dantė tikino, kad prie parduotuvės visada budi darbuotojas, kurio pareiga yra padėti pirkėjams ir prižiūrėti jų pirkinius kol jie privažiuos savo automobiliu, bei padėti prekes susikrauti, jeigu tokios pagalbos reikia.

„Tais atvejais, kai tokio darbuotojo prekių pasikrovimo vietoje nėra, patariame kreiptis į bet kurį „Ikea“ darbuotoją, kuris tokioje situacijoje padės“, – sakė ryšių su visuomene vadovė Baltijos šalims.

Rado būdą išeiti per 10 min.

Internete taip pat galima rasti ne vieną patarimą, kaip parduotuvėje sugaišti kuo mažiau laiko.

Tiesa, dažniausiai patarimai nėra labai originalūs, rašoma, kad reikia susidaryti savo pirkinių sąrašą, o geriau apsipirkti vykti darbo dienos ryte, taip išvengiant savaitgalio dienų, kuomet būna daugiausia žmonių.

Businessinsider.com skelbė žinantis būdą ir kaip iš „Ikea“ parduotuvės išeiti vos per 10 minučių.

Visa paslaptis, kaip buvo teigiama, slypi ne ekspozicijos salėje, tačiau paėjėjus toliau, kur galima rasti lentynose sukrautus daiktus, tokius kaip kilimai, užuolaidos, virtuvės reikmenys ir pan.

Tarp šių salių, portalo teigimu, yra gausu slaptų durų, kurios dažnai yra taip paslėptos, kad pirkėjas jų nepastebėtų. Rašoma, kad dažnai ant jų paprasčiausiai pakabinamos užuolaidos, kad klientai jų nepastebėtų, tačiau tokiais išėjimais naudotis jie gali, žinoma, jei nėra ženklo įspėjančio, kad praėjimas skirtas tik personalui.

Businessinsider.com teigimu, naudojantis tokiomis slaptomis durimis iš parduotuvės pirkėjas gali išeiti vos per 10 min.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)