Švedija ir kitos Skandinavijos šalys jau ne vienerius metus bendrovei yra tarp pagrindinių šviežių grybų eksporto rinkų. Vartojimui paruoštų produktų eksportas į šią šalį, kuri yra viena didžiausių ekologiškų produktų rinkų, atveria visiškai naujas galimybes. Skaičiuojame, kad Švedija jau šiais metais gali tapti svarbiausia eksporto kryptimi Europoje“, – sako „AUGA group“ ekologinių produktų vystymo ir komercijos vadovas Laurynas Miškinis.

„Midsona“ yra viena rinkos lyderių Šiaurės šalyse ekologiškų, sveikų, tvariai pagamintų produktų kategorijose. Kol kas, kaip nurodo „AUGA group“, Švedijoje ji platins Lietuvoje pagamintas ekologiškas vartojimui paruoštas sriubas.

"Di Luca & Di Luca" bei jos prekių ženklai puikiai žinomi Švedijoje kaip Viduržemio jūros virtuvės produktų lyderiai. Šiai bendrovei „AUGA group“ tiekia konservuotas pupeles, avinžirnius, kitus produktus.

Abiem užsakovams produkciją „AUGA group“ gamina su jų privačiomis etiketėmis.

Skaičiuojama, kad Švedijos ekologiškų maisto produktų rinka šiuo metu siekia apie 2,8 mlrd. eurų ir kasmet toliau auga. Vienas švedas per metus ekologiškiems produktams vidutiniškai išleidžia 237 eurus, tai vienas aukščiausių rodiklių visame pasaulyje. Ekologiškų maisto produktų pardavimai Švedijoje sudaro 9 proc. visų maisto pardavimų.

Šviežius grybus „AUGA group“ Švedijoje tiekia ICA, „Coop“, „Axfood“ prekybos tinklams.

Bendrovės galutiniam vartojimui skirtų produktų pakuotėse segmento pardavimo pajamos per 2019 m. šešis mėnesius sudarė 1,05 mln. eurų, palyginti su 0,57 mln. eurų metais anksčiau. Šių produktų pardavimų šuolį lėmė smarkiai išsiplėtusi eksporto geografija. Galutiniams vartotojams skirtų produktų segmentas „AUGA group“ kol kas yra mažiausias, tačiau jis sparčiai auga, teigia bendrovė. Ateinančiais metais šiame segmente bendrovė ir toliau laukia didžiausio augimo.
„AUGA group“ šiuo metu eksportuoja apie 80 proc. visos pagamintos produkcijos, o eksporto geografiją sudaro daugiau kaip 30 rinkų visame pasaulyje.

Viena sėkmingiausių rinkų šiuo metu yra Japonija, kur ekologiškus gaminius su „AUGA“ prekės ženklu platina viena didžiausių ekologiškų produktų didmenininkių, sriubomis prekiauja IKEA restoranai.

Viena sėkmingiausiai išvystytų naujų eksporto rinkų pirmąjį šių metų pusmetį tapo Jungtiniai Arabų Emyratai.

AB „AUGA group“ yra viena didžiausių Europoje vertikaliai integruotų ekologiško maisto bendrovių. Įmonių grupė ekologiškai sertifikuotose žemėse plėtoja tvarų, naujomis technologijomis paremtą žemės ūkio modelį, apimantį augalininkystę, gyvulininkystę, paukštininkystę ir grybų auginimą. Grupės įmonėse dirba apie 1 200 darbuotojų. „AUGA group“ akcijomis prekiaujama Nasdaq Vilniaus ir Varšuvos akcijų biržose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją