K. V. praėjusiais metais Panevėžio apylinkės teismo dėl neteisėto naudojimosi energija buvo išteisintas, nepadarius veikos, turinčios nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Šį sprendimą apskundė prokuroras ir prašė K. V. skirti ketverių metų laisvės atėmimo bausmę, tačiau Kauno apygardos teismas iš dalies tenkino prokuroro apeliacinį skundą ir vyrą pripažino kaltu dėl neteisėto naudojimosi energija bei skyrė vienų metų laisvės apribojimo bausmę.

Nuteistasis įpareigotas per visą laisvės apribojimo bausmės vykdymo laikotarpį be bausmę vykdančios institucijos žinios nekeisti gyvenamosios vietos ir būti namuose nuo 23 iki 6 val., jei tai nesusiję su darbu.

K. V. įmonėje „D“ dirbo vadybininku ir buvo atsakingas už bendrovės elektros ūkį.

Bylos duomenimis, tarp 2006 ir 2007 metų jis su ikiteisminio tyrimo metu nenustatytu asmeniu įmonės „D“ lentpjūvėje neteisėtai pakeitė elektros jungimo schemą ir tokiu būdu sumažimo bendrovės suvartojamos elektros kiekį.

Taip įmonė iki 2014 metų liepos naudojosi neapskaityta elektros energija medienai apdirbti ir Elektros skirstymo operatoriui (ESO) padarė beveik 495 tūkst. eurų žalos.

„Byloje nėra jokių duomenų, kad įrenginį, kuriuo buvo užtrumpinti elektros energijos apskaitos skaitiklio antrinės elektros grandinės laidai, taip sumažinant apskaitomos bendrovės suvartotos elektros energijos kiekį, sumontavo ne K. V., o kitas asmuo“, – apeliaciniame skunde teigė prokuroras.

Pasak jo, įmonė „D“ elektros energija neteisėtai naudojosi septynerius metus, o patirtos žalos atlyginimas priteistas tik už trejų metų laikotarpį.

Kauno apygardos teismo teisėjų kolegija konstatavo, kad pirmosios instancijos teismas netinkamai įvertino baudžiamojoje byloje surinktus įrodymus, jų visumą bei tarpusavio sąsają, taip vertindamas įrodymus suteikė jiems kitokią teisinę reikšmę.

2017 metais Panevėžio apygardos teismas civilinėje byloje ESO naudai iš bendrovės „D“ priteisė 265 tūkst. eurų žalą laikotarpiu nuo 2011 iki 2014 metų.

Kaip BNS sakė prokuroras Evaldas Šidlauskas, patikimų duomenų apie naudotą neapskaitytą elektros energiją pavyko gauti tik už ketverius metus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)