Pasak teisingumo viceministrės Irmos Gudžiūnaitės, jei jų paaiškinimai nebus svarūs ir įtikinami, gali būti pradėtas tyrimas dėl nesąžiningos komercinės veiklos, už kurią numatytos baudos iki 100 tūkst. eurų.

„Šiuo metu atrinkome konkrečias prekes ir jų gamintojų prašome paaiškinti, kodėl kai kurių prekių sudėtis Lietuvoje yra kitokia nei kitose ES valstybėse“, – pranešime sakė I. Gudžiūnaitė.

Abejones sukėlę produktai buvo atrinkti pagal galimai nesveikus ingridientus, pavyzdžiui, palmių aliejų, taip pat kai kurių jų skirtumus bei produktų populiarumą.

Europos Komisijos Jungtinių tyrimų centro analizė parodė, kad nors daugeliu atvejų skirtingose šalyse parduodamų vienodos pakuotės produktų sudėtis nesiskyrė, tačiau 9 proc. atvejų rasta sudėties neatitikimų, o 22 proc. – ir pakuotės, ir produktų sudėties skirtumų.

Bendrovių atsakymų į Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos (VVTAT) klausimus laukiama iki spalio pabaigos.

Lietuva yra viena iš valstybių, aktyviai keliančių klausimą dėl dvigubos kokybės prekių ES šalyse.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)