Konkursas rugsėjo 24 dieną sustabdytas jo dalyvės Lenkijos bendrovės „Dimark Group“ prašymu, BNS pranešė Vilniaus apygardos teismo atstovė Lina Nemeikaitė.

Teismas laikinai, kol bus išnagrinėtas ginčas, neleido Lietuvos paštui pasirašyti sutarties su konkursą laimėjusia Lietuvos bendrove „Equinox Europe“.

Pasak teismo, „Equinox Europe“ pradėjus vykdyti sutartį, būtų iš esmės apsunkintos galimybės grąžinti konkursą į stadiją, kurioje galėjo būti padarytas pažeidimas.

Lietuvos paštas teigia negalintis išsamiau komentuoti konkurso dėl didelės dokumentų apimties.

„Šiuo metu visa ieškinio informacija yra perduota teisininkams, tačiau dėl didelės dokumentacijos apimties, kurios analizei reikia laiko, kol kas komentuoti plačiau negalime“, – BNS teigė Lietuvos pašto Teisės departamento vadovė Gabija Kuncytė.

„Taip pat vertiname, kiek įtakos šis ieškinys gali turėti logistikos centro statybų ir įrengimo terminams“, – sakė ji.

Naujojo logistikos centro Vilniaus Metalo gatvėje statybos pradėtos rugpjūtį. Jį stato statybų bendrovė „Conresta“.

Bendrovė tikisi, kad centras bus pastatytas kitais metais, o bendros investicijos į išmanaus skirstymo programą sieks apie 21 mln. eurų. Ji apima logistikos centrą, automatizuotas linijas laiškų ir daiktų skirstymui.

2015 metų pradžioje Lietuvos paštas netoli Kauno atidarė naują 8,3 tūkst. kv. metrų logistikos centrą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)