„Jei GPM bus dar padidintas, dalis žmonių galbūt apskritai atsisakys savo verslo ir ims ieškotis darbo, kiti taps bedarbiais, o treti galbūt pasitrauks į šešėlį“, – teigia „Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis.

Pasak VŽ, siekis vienodinti mokesčius nerimą kelia ir dirbantiems pagal verslo liudijimą.

BNS primena, kad prezidentas Gitanas Nausėda pasiūlė didinti išlaidas socialinei apsaugai, o tarp lėšų šaltinių jis įvardijo ir didesnį su darbo santykiais nesusijusių pajamų apmokestinimą.

Prezidento patarėjas ekonomikos klausimais Simonas Krėpšta BNS sakė, kad teikiami pasiūlymai yra susiję su didesniu individualios veiklos, kapitalo prieaugio bei dividendų pajamų apmokestinimu.

Šiuo metu individualios veiklos pajamų, atskaičius išlaidas, apmokestinimas prasideda nuo 5 proc. ir laipsniškai didėja iki 15 proc., kai metinės pajamos pasiekia 35 tūkst. eurų.

Pasak S. Krėpštos, siūloma ties šią riba nesustoti ir toliau nuosekliai didinti individualios veiklos apmokestinimą iki 20 proc., vėliau įsijungiant progresiniams gyventojų pajamų mokesčio (GPM) tarifams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)