Sąskaita, kuri pasklido po visą internetą po to, kai pasipiktinę turistai ja pasidalijo kelionių patarimų tinklalapyje „TripAdvisor“, liudija, jog maistas ir gėrimai iš viso kainavo 349,80 eurus. Lyg to būtų negana, priskaičiuoti ir privalomi arbatpinigiai, dar įvardijami kaip aptarnavimo mokestis – 80 eurų.

Minimas restoranas – „Antico Caffè di Marte“, įsikūręs netoli garsiosios Šventojo Angelo pilies (dar žinomos kaip Adriano mauzoliejus) Romos centre.

Bendras „TripAdvisor“ įvertinimas yra „klaiku“, o užsienio klientai restoranui negaili tokių epitetų kaip „sukčiai“, „apiplėšimas“, „įspėjimas: rykliai“ ir „šlykšti vagystė“.

Susidūrę su kritikos audra, restorano savininkai Italijos dienraščiui „Corriere de la Sera“ pareiškė, kad jų „meniu yra aiškus, ir jie (japonų turistai) sumokėjo tokią kainą todėl, kad užsisakė ne tik spagečių, bet ir šviežios žuvies“.

„Klientai patys išsirinko ją prie prekystalio.“

Tačiau dar vienas įtūžęs klientas, „TripAdvisor“ pasidalinęs tokia pat išpūsta sąskaita, parašė, kad restoranas daugiau nei dvigubai padidino jo užsisakytų jūros gėrybių ir žuvies svorį ir begėdiškai jį apiplėšė.

Pastaraisiais metais Italija ne kartą pateko į užsienio leidinių antraštes dėl situacijų, kai turistai buvo apšvarinti plėšikiškų restoranų.

Tarp nesėkmingų istorijų – 81 euras, suplotas už du mėsainius ir tris kavos puodelius Romoje, 1100 eurų sąskaita už vakarienę keturiems restorane Venecijoje, viena ledų porcija, kainavusi 25 eurus Florencijoje, ir 42 eurų sąskaita už tris porcijas ledų ir šiek tiek vandens netoli Trevi fontano Italijos sostinėje.

Laimei, sąskaitas godiems restoranams pradėjo išrašinėti ir vietos valdžia – baudų forma. Pavyzdžiui, minėtam Venecijos restoranui teko sumokėti daugiau kaip 10 000 eurų baudą už permoką ir kitus pažeidimus.

„Tai, kas nutiko šiems japonų turistams, yra labai rimta ir smarkiai gadina Romos restoranų įvaizdį“, – „Il Corriere“ pareiškė Italijos viešojo sektoriaus ir turizmo prekybininkų federacijos „Fiepet-Confesercenti“ vadovas Claudio Pica.

„Mes prašome, kad įsikištų Romos ir turizmo policija, priversdama juos sumokėti didelę baudą: jie galėtų prarasti licenciją arba būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (270)