„Boeing“ praeitą savaitę surengė bandomuosius pilotų testus, kuriuose buvo išbandomos atnaujintos lėktuvo modelio sistemos. Pasak situaciją išmanančių asmenų, „Boeing“ padaryti pakeitimai buvo sutikti pozityviai.

„Nors galutinį sprendimą priims reguliuotojai, mes tęsiame savo darbą, bandydami šių metų ketvirtąjį ketvirtį sugrąžinti „737 MAX“ modelio lėktuvus“, – naujienų agentūrai AFP teigė „Boeing“ atstovas spaudai Gordonas Johndroe.

Majamyje praeitą savaitę buvo atliekami bandomieji testai – juose dalyvavo pilotai iš „American Airlines“, „Southwest Airlines“ ir „United Airlines“ oro linijų. Buvo išbandomas atnaujintas MCAS saugiklis, dėl kurio gedimo šįmet įvyko dvi lėktuvų avarijos, pareikalavusios 346 gyvybių.

Praeitą savaitę Federalinės aviacijos administracijos (FAA) vadovas teigė, kad sprendimą, ar šiam lėktuvo modeliui bus leista kilti, kiekviena šalis greičiausiai turės priimti atskirai. „Boeing“ pagrindinis vykdomasis direktorius Dennisas Muilenburgas sakė, kad lėktuvui kilti bus leista etapais, nes Europos šalys greičiausiai nejudės taip greitai kaip FAA.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)