„FAT pradėjo „EY“ vykdytų apskaitos paslaugų tyrimą“, – teigiama tarybos pranešime. FAT „stebės šio tyrimo apimtį, konsultuosis su kitais reguliuotojais ir spręs, ar reikės pradėti kitų tyrimų“. Jei institucija išsiaiškins, kad buvo įvykdyta neteisėta veikla, kalti asmenys bus nubausti.

FAT pradėjo nepriklausomą tyrimą, kadangi parlamento verslo komitetas taip pat atlieka tyrimą dėl „Thomas Cook“ valdymo, finansų, buhalterijos, audito ir reguliavimo.

„Thomas Cook“ sužlugo praėjusią savaitę – 22 tūkst. žmonių prarado darbus, o 600 tūkst. keliautojų užstrigo užsienyje. Britanijos civilinės aviacijos tarnyba (CAA) antradienį teigė, kad iš 150 tūkst. užsienyje užstrigusių britų atostogautojų namo jau parskraidinta apie 115 tūkstančių asmenų.

Airijos skrydžių bendrovė „Ryanair“ antradienį pasisakė už griežtesnį aviacijos sektoriaus reguliavimą. „Jei oro linijos yra finansiškai nusilpusios, jas kartu su investuotojais CAA turi priversti atidėti tam tikrą kiekį finansų, kad būtų galima vykdyti klientų repatriaciją. Tačiau šiandienos situacija yra kitokia – JK mokesčių mokėtojai dengia visas sąskaitas“, – teigė vyriausiasis „Ryanair“ rinkodaros pareigūnas Kenny'is Jacobsas.

Šalies transporto departamentas teigia, kad visa repatriacijos operacija kainuos apie 100 mln. svarų (113 mln. eurų).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)