Penktadienį naujienų portalai paskelbė, kad Baltieji rūmai ketina apriboti šalies investicijas į Kiniją. Portalas „Bloomberg“ apie tai paskelbė pirmas – buvo teigiama, kad JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija ketina smarkiai apriboti JAV investicijų srautą į Kiniją ir nori Kinijos bendrovių akcijas pašalinti iš JAV biržų prekybos sąrašų.

„Tą naujieną, kurią paskelbė „Bloomberg“, skaičiau atidžiau nei jos autorius. Daugiau nei pusė visos paskelbtos informacijos yra arba netiksli, arba visiškai neteisinga“, – P. Navarro teigė naujienų portalui CNBC. Prekybos patarėjas nepatikslino, kuri informacija buvo teisinga, o kuri – ne.

„Tai – neatsakinga žurnalistika. Vos „Bloomberg“ paskelbia naujieną, kiti naujienų portalai pajunta spaudimą patys apie tai paskelbti“, – P. Navarro sakė laidai „Squawk Box“.

Tačiau nepaisant P. Navarro tvirtinimų, šalies iždo atstovė savaitgalį teigė, kad „administracija nesigaili priėmusi sprendimą uždrausti Kinijos bendrovėms JAV biržose prekiauti akcijomis“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją