Pasak VMI atstovės Eglės Aleksandravičienės, žaidimas baigiasi, nes tokia jo trukmė buvo numatyta nuo pat jo pradžios.

„Toks buvo planas nuo pat pradžių. Kai (žaidimas- BNS) startavo, buvo numatyta metams su galimybe pratęsti dar metams, ir pasibaigė tie metai“, – BNS sakė ji.

Žaidimo dalyviai dar gali laimėti apie 30 tūkst. eurų, pranešė VMI.

„Iki žaidimo pabaigos paskelbsime dar 600 savaitės prizų laimėtojų, o lapkričio 5 dieną – paskutinį didžiojo mėnesio prizo laimėtoją – jis bus išrinktas iš visų per spalio mėnesį sistemoje gyventojų užregistruotų kvitų“, – pranešime sakė VMI Kvitų žaidimo projekto vadovas Rolandas Puncevičius.

Pasak jo, per dvejus metus užregistruota daugiau nei 4,5 mln. už paslaugas ir prekes gautų kvitų: apie 60 proc. jų gauti už prekes, likę – už paslaugas.

Žaidimo metu paskelbta beveik 3,8 tūkst. laimingų kvitų, o jo dalyviai atsiėmė apie 364 tūkst. eurų.

Klaipėdos, Radviliškio, Plungės, Mažeikių ir Kėdainių rajonuose Kvitų žaidimo prizus atsiėmė daugiau nei po 130 gyventojų, po daugiau nei pusšimtį prizų atsiimti atvyko Utenos ir Telšių rajonų gyventojai.

Pirmoji šalies istorijoje nacionalinė kvitų loterija pradėta 2017-ųjų lapkritį, siekiant mažinti šešėlinę ekonomiką.

Kvitų loterijoje dalyvavę gyventojai galėjo bandyti laimę, registruodami kvitus už pirkinius turgavietėse ar paslaugų vietose. Nuo šių metų vasario į loteriją buvo įtraukti ir prekybos tinklai, išskyrus didžiausius – „Maximą“, „Iki“, „Norfą“, „Rimi“, „Lidl“ ir „Senukus“. Žaidime galėjo dalyvauti ir specializuotos alkoholio bei tabako parduotuvės.