Šį mėnesį „Huawei“, bendradarbiaudama su rusų mobiliojo ryšio operatore MTS, Maskvoje atidarė pirmąją ryšio bandymų zoną. Maskvos pareigūnai teigia, kad šis ryšio tinklas per ateinančius keletą metų taps svarbia miesto infrastruktūros dalimi, o kituose pagrindiniuose miestuose ryšys bus išplėtotas iki 2024 metų.

5G ryšio tinklo zonos atidaryme Maskvoje „Huawei“ Rusijos filialo vadovas Zhao Lei gyrė bendrovės veiklą šalyje. „Rusijoje dirbame jau 22 metus. Dėkojame savo partneriams už suteiktas galimybes klestėti“, – teigė jis.

Pasak šaltinio, dirbančio Rusijos 5G tinklo tyrimų bendruomenėje, „Huawei“ yra didžiausia mobiliųjų technologijų plėtojimo investuotoja.Tačiau ekspertai teigė, kad Kinijos bendrovė nėra vienintelė Rusijoje, užsiimanti 5G tinklo plėtra. „Keletas rusų mobiliojo ryšio operatorių dirba kartu su „Huawei“. Šalyje nėra aiškaus 5G plėtros lyderio“, – teigė „Fitch Solutions“ analitikė Michela Landoni.

Tiesa, 5G tinklas Rusijoje jau egzistuoja – rugpjūtį mobiliojo ryšio operatorė „Tele2“ Maskvos Tverskaja gatvėje ryšio tinklą jau pristatė.

Kol vyksta prekybos karas tarp JAV ir Kinijos, JAV grasino „Huawei“ nebeleisti naudotis savo tiekiamomis detalėmis ir paslaugomis, kaip „Android“ operacine sistema. Į ginčą įsiterpė Rusija, Kinijai pasiūliusi naudotis savo sukurta „Aurora“ operacine sistema.

Rusija ir Kinija, kaip teigia technologijų konsultavimo įmonės „BearingPoint“ atstovas Sylvainas Chevallieris, prieš JAV bando sukurti ekonominį frontą ir siekia atsiskirti nuo JAV operacinių sistemų monopolijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)