„Organizuodami viktoriną siekiame paskatinti moksleivius, mokytojus bei visą mokyklos bendruomenę gilinti žinias apie mokesčius, domėtis VMI veikla, mokesčių aktualijomis. Džiaugiamės galėdami ne tik žaidimo būdu perteikti mokesčių mokėjimo naudą ir svarbą, bet ir apdovanoti geriausiai pasirodžiusias komandas“, − sako Mokesčių informacijos departamento direktorė Regina Utkienė.

VMI viktorinoje kviečiamos dalyvauti komandos, sudarytos iš 3 moksleivių ir mokytojo. Komandos narius gali sudaryti pagrindinių ir vidurinių mokyklų 9-12 klasių, gimnazijų 1-4 klasių mokiniai bei profesinio mokymo įstaigų mokiniai, besimokantys pagal 9-11 klasių pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas.

Numatomi trys viktorinos etapai: pirmasis etapas vyks spalio 16 d. internetu; antrasis etapas – spalio 23 d. Kaune ir Klaipėdoje, spalio 24 d. Šiauliuose ir Panevėžyje, lapkričio 4 d. Vilniuje. Trečias, finalinis, etapas vyks lapkričio 27 d. Vilniuje.

Pirmajame viktorinos etape, spalio 16 d., kiekviena užsiregistravusi komanda turės atsakyti į jai internetu pateiktus 30 testo klausimų. Į antrąjį etapą kiekviename regione pateks penkios daugiausiai taškų pirmajame etape surinkusios komandos. Antrasis etapas vyks pagal komandų registracijos vietą spalio 23-lapkričio 4 d. Jei bus komandų, surinkusių vienodą skaičių teisingų atsakymų, į antrąjį viktorinos etapą pateks ta komanda, kuri bus greičiausiai atlikusi pirmojo etapo testą.

Kiekvienoje iš penkių AVMI bus išrenkama viena, daugiausiai taškų antrame etape surinkusi ir komisijos narių geriausiai įvertinta komanda, kuri pateks į trečiąjį (finalinį) etapą, vyksiantį lapkričio 27 d. Vilniuje. Į finalinį etapą atvyks penkios antrame etape daugiausiai taškų ir komisijos narių geriausiai įvertintos komandos iš penkių AVMI.

Trys daugiausiai teisingų atsakymų surinkusios komandos bus skelbiamos viktorinos nugalėtojomis ir apdovanotos viktorinos nugalėtojų diplomais ir prizais, likusios dvi komandos bus apdovanotos paguodos prizais. Pirmosios vietos laimėtojams − kiekvienam komandos nariui mokiniui — bus įteikti išmanieji telefonai, antrosios vietos laimėtojams – planšetiniai kompiuteriai, trečiosios vietos laimėtojams — išmanieji laikrodžiai; ketvirtosios ir penktosios vietos laimėtojams — bevielės ausinės. Mokytojai bus apdovanoti atminimo dovanomis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)