„SBA grupės pagrindinis fokusas – tartpautinė plėtra ir aukštesnė pridėtinė verslų kuriama vertė, kuri stiprina pozicijas globaliose konkurencingumo varžybose. Todėl į grupės vadybą įtraukiame nepriklausomus narius, sukaupusius įvairiapusę tarptautinę patirtį. Orientuojamės ne į politinio lygmens konsultatus, o į praktinį verslų vystymo kelią nuėjusius profesionalus. Nepriklausomi išorės žmonės greitu laiku turėtų sudaryti didžiąją dalį SBA grupės valdybos narių“, – sako SBA grupės prezidentas Arūnas Martinkevičius.

Prieš prisijungdamas prie SBA grupės valdybos Petras Jašinskas dirbo VP grupėje, buvo jos valdybos pirmininku, taip pat buvo atsakingas tiek už grupės verslų įsigijiimus Lenkijoje, Švedijoje, Slovakijoje, Čekijoje ir kitose šalyse įsigijimus, tiek už įvairių grupės įmonių valdymą.

„Susijungimų, įsigijimų, verslų transformacijos patirtis leis man prisidėti prie ambicingos ir pažangios SBA grupės strateginių tikslų įgyvendinimo. Šioje grupėje ypač imponuoja stiprus ir mobilizuojantis vertybinis užtaisas, kuris deda tvirtą pagrindą sėkmei“, – sako SBA valdybos narys P. Jašinskas.

SBA valdyboje jau kelerius metus dirba kitas nepriklausomas narys – tarptautinės verslo konsultacijų kompanijos „Civitta“ įkūrėjas ir vadovas Adam Saulius Vaina, ilgą laiką dirbęs pasaulinėje verslo konsultacijų bendrovėje „McKinsey & Company“. Be dviejų nepriklausomų valdybos narių, SBA valdybą sudaro jos pirmininkas A.Martinkevičius, valdybos nariai Egidijus Valentinavičius ir Algirdas Šabūnas.

SBA grupė yra viena didžiausių šalyje, veikianti NT, tekstilės ir baldų gamybos sektoriuose. Grupės įmonėse dirba arti 5000 žmonių. SBA priklauso NT inovacijų bendrovė „Urban Inventors“, plėtojanti verslo slėnį „Green Hall“ Vilniuje ir BLC verslo centrą Kaune, taip pat investicijų valdymo bendrovė „Capitalica“, kuri Kaune valdo verslo centrą „Kauno Dokas“, Vilniuje – „135“ ir plėtos modernių biurų kompleksą Rygos Skanste rajone, netoli miesto centro. SBA baldų gamybos sektoriui priklauso „SBA baldų kompanija“, valdanti „Klaipėdos baldus“, „Šilutės baldus“, „Germaniką“, „Visagino liniją“, „Mebelain“, taip pat „Kauno baldai“. SBA tekstilės sektorių sudaro „Utenos trikotažas“ kartu bendrovėmis su „Šatrija“ ir „Mrija“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)