Šalies vadovas trečiadienį susitiko su interneto milžinės „Google“ ir šią kompaniją patronuojančios įmonės „Alphabet“ finansų vadove Ruth Porat (Rut Porat), investicinės bendrovės „Alianz Global Investors“ ir biotechnologijų kompanijos „Novozyme“ atstovais.

Prezidento patarėjas ekonomikos klausimais Simonas Krėpšta BNS sakė, kad Danijos kapitalo „Novozyme“ planuoja užsienyje statyti naują gamyklą.

„Per susitikimą buvo pristatyta, kad mes turime laisvąsias ekonomines zonas, kurios yra labai tinkamos plyno lauko investicijoms“, – telefonu iš Niujorko teigė S. Krėpšta.

„Radome bendrą kalbą ir per susitikimą nuskambėjo, kad šitai kompanijai būtų įdomios, kokios Lietuvoje yra žmonių kompetencijos, ar būtų biotechnologijų specialistų, kurie galėtų dirbti, jeigu jie atsikeltų į Lietuvą“, – teigė jis.

Pasak patarėjo, su vokiško kapitalo „Allianz Global Investors“ atstovais kalbėta apie jų veiklą finansuojant įvairius infrastruktūros objektus.

S. Krėpšta teigė, kad trečiadienį prezidentas taip pat susitiko su JAV fondų valdymo bendrovės „Blackstone Group“ vadovu. Ši įmonė įsigija vieną didžiausių trijose Baltijos šalyse veikiantį „Luminor“ banką.

Patarėjas pranešė, kad įsigijimo sandoris turėtų būti baigtas per artimiausias savaites.

Pasak jo, su „Blacktone Group“ taip pat aptartos galimybės Lietuvoje steigti aptarnavimo centrą.

„Pristatėme jiems galimybes ir tikrai pamatėme susidomėjimą. (...) Buvo parodyta aiški žinia, kad jie tikrai pasidomės šitu klausimu“, – sakė S. Krėpšta.

Prezidentas antradienį taip pat susitiko su telekomunikacijų bendrovės „AT&T“, techninių profesionalių paslaugų įmonės „Jacobs Engineering Group“, duomenų perdavimo ir telekomunikacijų įrangos tiekėjos „Motorola Solutions“, cigarečių ir tabako gamybos įmonės „Philip Morris International“ ir kitų kompanijų atstovais.

„Buvo siunčiama bendra žinia, kad Lietuva yra labai palanki investicijoms, verslo aplinka yra palanki, (...) politinė aplinka yra stabili ir nuspėjama“, – kalbėjo šalies vadovo patarėjas.

„Buvo pasiųsta stipri žinia, kad aukščiausiu lygiu palankiai žiūrime į investicijas. (...) Įmonės yra susidomėjusios, kitaip jos nebūtų atėjusios į susitikimą“, – teigė jis.

Dar anksčiau G. Nausėda susitiko su JAV vertybinių popierių biržos „Nasdaq“ vadove Adena Friedman (Fridman) bei pakvietė bendrovę aktyviau plėstis Lietuvoje.

Prezidentas Niujorke taip pat dalyvauja Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos renginiuose.

Autorius: Saulius Jakučionis

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)