Apskritojo stalo diskusijoje su šalies vadovu dalyvavo AT&T, „Jacobs Engineering Group“, „Motorola Solutions“, „Philip Morris International“, „Citi“, „Google“, „Templum Markets“ vadovai. Tai pirmasis prezidento užsienio vizitas, kuriame prioritetinis dėmesys skirtas ekonominei diplomatijai, ryšiams su globalia verslo bendruomene stiprinti.

„Mūsų tikslas yra sustiprinta, nuosekli ir efektyvi ekonominės diplomatijos kryptis, investicijų į Lietuvą pritraukimas. Tai – viena svarbiausių priemonių, siekiant sukurti naujas gerai apmokamas darbo vietas, didinti ekonomikos augimo potencialą ir kartu kelti visų šalies piliečių pragyvenimo lygį. Turime puikias verslo sąlygas, daugybę talentingų darbuotojų ir, mano manymu, neišnaudoto potencialo, pritraukiant užsienio investicijas. Tokio pobūdžio susitikimus su didžiausių pasaulinių korporacijų, besidominčių plėtra Lietuvoje, vadovais žadu tęsti ir kitų savo užsienio vizitų metu“, – teigė prezidentas.

Šalies vadovas su lyderiaujančiomis kompanijomis aptarė investavimo ir plėtros galimybes Lietuvoje, diskutavo apie pasaulio ekonomikos raidą ir iššūkius. Susitikime pristatytos palankios Lietuvos investicinės, teisinės, ekonominės, politinės sąlygos plėtoti globalius verslus, pasidalyta Lietuvoje veikiančių verslų sėkmės istorijomis.

Daugiašalio vizito metu šalies vadovas išskirtinį dėmesį parodė verslo bendruomenei, svarstančiai plėtrą Lietuvoje. Pirmąją vizito Niujorke dieną prezidentas susitiko su JAV „Nasdaq“ vadove Adena Friedman. Susitikimai su globalaus verslo lyderiais bus tęsiami ir 25 d. per „Bloomberg Global Business Forum“. Šiame renginyje prezidentas susitiks su „Alphabet“ ir „Google“ finansų vadove Ruth Porat, „Alianz Global Investors“, „Novozyme“ ir Europos investicijų banko vadovais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)