„Lietuvos paštas čia galės užtikrinti, kad išties kiekviena siunta jau bus žymiai tiksliau ir daug patikimiau surūšiuota, suskirstyta ir išsiųsta ten, kur ir priklauso“, – statybų pradžią žyminčioje kapsulės įkasimo ceremonijoje antradienį sakė Lietuvos pašto generalinė direktorė Asta Sungailienė.

Tuo metu susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius teigė, kad automatizuoto logistikos centro statybos žymi Lietuvos pašto inovacijų plėtrą.

„Mes dažnai svarstome ir darome veikas, kur reikia reorganizuoti, sujungti, kažką mažinti tam, kad sąnaudos būtų išlaikytos, o čia turime pavyzdį, kai Lietuvos paštas plečiasi ne tik teritorine prasme, bet ir inovacijų prasme“, – sakė J. Narkevičius.

A. Sungailienė taip pat teigia, kad centras išspręs siuntų skirstymo problemą, jos iki šiol buvo skirstomos rankomis.

„Bene svarbiausias elementas yra tas, kad iki šiol skirstymas Lietuvos pašte vyko rankiniu būdu. Tai reiškia, kad tam tikros siuntos pereidavo iki 8 žmonių, kurie tą siuntą apdorodavo rankiniu būdu. (...) Šis centras išsprendžia problemą, kad būtent automatizuotos linijos vienu skirstymo etapu iškart iki paskutinio gavėjo, paskutinės laiškininko grandies galės išskirstyti (siuntinius. – ELTA) centralizuotai vienoje vietoje“, – žurnalistams sakė A. Sungailienė.

„Jau kitų metų kalėdinio (laikotarpio. – ELTA) siuntinius planuojame išskirstyti čia. Paraleliai turėsime dviejų linijų darbą naujajame centre, bet ir senajame turėsime veikiančią sistemą“, – pridūrė A. Sungailienė.

Pasak jos, centre vienu metu galės dirbti 300 darbuotojų, o piko laikotarpiu bus galima dirbti keturiomis pamainomis.

A. Sungailienės teigimu, centre bus keliami aukštesni kvalifikaciniai reikalavimai, tačiau tiesiogiai su centro veikla susijusių darbuotojų atleidimų neturėtų būti.

„Esminio darbuotojų pokyčio nestebime, tačiau kvalifikaciniai reikalavimai bus aukštesni. Tad bus reikalingas tam tikras aukštesnės kvalifikacijos darbuotojų kiekis arba atitinkamai tam tikras perkvalifikavimas. (...) Tiesiogiai su tuo susijusių atleidimų neturi būti. Tik jeigu kvalifikacinių reikalavimų nėra, kaita neišvengiama“, – teigė ji.

Lietuvos paštas ir bendrovė „Conresta“ metų pradžioje pasirašė 8,4 mln. eurų vertės sutartį dėl naujojo Lietuvos pašto Vilniaus logistikos centro statybos – jame iki 2021 metų ketinama įrengti pagrindinį, visiškai automatizuotą siuntų ir laiškų skirstymo centrą.
Kornelija Mykolaitytė (ELTA)

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)