Šį klausimą trečiadienį posėdyje svarstys Vyriausybė.

Energetikos ministerijos siūlymu, minėtą funkciją agentūrai numatoma perduoti iš likviduojamos valstybės įmonės Energetikos agentūra.

Vyriausybei pritarus, viešoji įstaiga CPVA būtų atsakinga už trijų sektorių – transporto, telekomunikacijų ir energetikos – CEF projektų įgyvendinimą ir lėšų panaudojimą.

Ministerija nurodo, kad CEF yra svarbiausias Europos Sąjungos finansinės paramos teikimo transeuropiniams tinklams instrumentas, sukurtas siekiant remti transporto, telekomunikacijų ir energetikos infrastruktūros sektorių bendro intereso projektus ir išnaudoti galimą tų sektorių sinergiją.

Šia priemone finansuojamas elektros tinklų sinchronizavimo su žemynine Europa projektas, dujotiekio su Lenkija GIPL statyba, europinės vėžės geležinkelis „Rail Baltica“ ir kiti.

Kaip jau skelbta, nauja viešoji įstaiga Lietuvos energetikos agentūra (LEA) nuo šių metų perėmė dviejų likviduojamų valstybės įmonių – Energetikos agentūros ir Lietuvos naftos produktų agentūros – funkcijas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją