EP pateikia rekomendaciją dėl ECB vadovo skyrimo, o galutinį sprendimą priims Europos Vadovų Taryba spalio 17-18 d. Briuselyje. Aštuonerių metų kadenciją C. Lagarde, iki šiol vadovavusi Tarptautiniam valiutos fondui, turėtų pradėti nuo lapkričio. Šiuo metu ECB vadovauja Mario Draghi.

EP Ekonomikos ir pinigų politikos komitetas rugsėjo pradžioje surengė kandidatės klausymą ir balsavo už rekomendaciją skirti C. Lagarde į ECB vadovės postą. Atsakydama į europarlamentarų klausimus C. Lagarde pabrėžė, kad ECB privalo atidžiai stebėti ekonomikos, finansų ir technologijų pokyčius, toliau stiprinti tarptautinę euro poziciją bei užtikrinti kainų stabilumą euro zonoje.

C. Lagarde gimė Paryžiuje 1956 m. sausio 1-ąją. 1977 m. Avinjono menų kolegijoje ji apgynė amerikiečių literatūros magistro diplomą, vėliau baigė ekonomikos ir finansų bei verslo teisės magistro studijas. 25-erius metus išdirbusi advokate, 2005 m. C. Lagarde tapo Prancūzijos prekybos reikalų ministre, o vėliau užėmė ekonomikos ir finansų ministrės postą. Nuo 2011 m. C. Lagarde vadovavo Tarptautiniam valiutos fondui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)