BNS žiniomis, šios dujos skirtos Jonavos trąšų gamyklai „Achema“. Pastaroji nekomentuoja, iš ko ar kiek perka dujų.

Portalų marinetraffic.com, myshiptracking.com ir vesselfinder.com duomenimis, su Jungtinės Karalystės vėliava plaukiantis laivas „Stena Clear Sky“ antradienį priešpiet prisišvartavo prie Klaipėdos SGD terminalo laivo-saugyklos „Independence“. Laivas atplaukė iš Prancūzijos „Montoir“ SGD terminalo.

Bloomberg.com praėjusią savaitę rašė, kad Klaipėdos terminalas, atplaukus „Stena Clear Sky“, sulauks pirmojo krovinio iš Sibiro. Portalas kommersant.ru teigia, jog Lietuva pirmą kartą įsigis didelę Rusijos SGD partiją.

Lietuvos SGD terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“ informavo BNS, kad „Stena Clear Sky“ į Klaipėdą atvyko pirmą kartą, jame yra apie 140 tūkst. kubų SGD.

Planuota, kad dujovežis į Klaipėdą atvyks pirmadienį, bet, pasak „Klaipėdos naftos“, jis laukė palankių oro sąlygų ir uosto leidimo saugiai įplaukti.

Terminalu Klaipėdoje, be „Achemos“, šiais dujų metais naudojasi dar trys bendrovės: „Ignitis“ (ankstesnis pavadinimas – „Lietuvos energijos tiekimas“), „Imlitex“, „Eesti Energia“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (193)