Savivaldybės teigimu, pastaruosius kelerius metus įmonės pajamų iš komercinės veiklos nepakako visoms išlaidoms padengti.

Pasak Šiau­lių oro uosto vadovės Au­re­li­jos Kue­za­dos, skrydžių į jį nebuvo nuo sausio. Anot jos, sutarta sumažinti darbuotojų skaičių ir išgyventi, kol ateis investuotojas. Buvo atleisti 9 darbuotojai, jų liko 13.

„Ar ateis investuotojas, sunku spėti, nes jiems reikia paruoštos infrastruktūros su dujomis, elektra, vandentiekiu ir padidinta elektros galia. To dar reikės palaukti, nes savivaldybė dabar numačiusi 10 mln. eurų investiciją į oro uosto infrastruktūrą“, – portalui sakė A. Kuezada.

Oro uoste numatoma įrengti orlaivių stovėjimo aikštelę, privažiavimo takus ir sutvarkyti kitą infrastruktūrą. Pasak A. Kuezados, savivaldybė netrukus skelbs rangos konkursą.

Oro uostas jau yra išnuomojęs žemės, čia Estijos kapitalo bendrovė „Avia­tic Mro“ iki 2021-ųjų kovo žada pastatyti orlaivių remonto ir aptarnavimo gamyklą, o rugsėjo pabaigoje planuojama paskelbti dar dviejų sklypų nuomos aukcioną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)