Statys daugiafunkcį kompleksą

Nors leidimas prekybinės paskirties pastato statyboms sostinėje buvo gautas dar 2009 metais, pastaruoju metu apie prie Vingio parko planuojamo naujo prekybos centro statybas daug kalbama nebuvo.

Dar vasarį teigta, kad planai sostinėje kiek stringa dėl Rygoje statomo ir planuojamo atidaryti „Akropolio“, tačiau, panašu, situacija bus kiek pasikeitusi.

Kaip DELFI pasakojo D. Mertinas, šiuo metu, kalbant apie Vingio „Akropolio“ planus, yra vykdomi prekybos centro projekto korektūros ir aktualizacijos darbai.

Nors plačiau papasakoti, kelių aukštų statinys planuojamas, kiek kvadratinių metrų ploto bus bei kada galima tikėtis statybų pradžios ar pabaigos, jis negalėjo, D. Mertinas užsiminė, kad informacijos bus sulaukta jau netrukus.

„Akropolis Group“ rinkodaros ir komunikacijos departamento vadovas Dominykas Mertinas

„Planuojame, kad visuomenės informavimą apie Vingio „Akropolio“ projektą vykdysime dar šį rudenį“, – žadėjo jis.

DELFI žiniomis, naujojo „Akropolio“ statybos gali būti pradėtos jau kitąmet, o trečiadienį popiet apžiūrėti sklypo buvo atvykę ir prekybos centro atstovai.

Pasak specialisto, numatoma, kad sklype iškils daugiafunkcinis centras, kuriame bus tiek pramogų, tiek verslo erdvių, taip pat bus siekiama sinergijos su netoliese esančiu Vingio parku.

Daugiafunkcinį centrą taip pat numatoma vystyti laikantis aukščiausio lygio tarptautinio tvarios statybos standarto BREEAM reikalavimų, teigė atstovas.

Specialistas ramino ir besibaiminančius dėl didesnių spūsčių prie Vingio parko

„Bus plečiama ir tobulinama transporto infrastruktūra, įrengiami pėsčiųjų ir dviračių takai.

Tikime, kad po pertvarkos Geležinio vilko gatvė taps netgi pralaidesnė, o patekti į Vingio parką bus paprasčiau – nauja automobilių parkavimo aikštele galės naudotis visi Vingio parko lankytojai“, – sakė jis.

Prašys naujo statybos leidimo

Kada tiksliai darbai galėtų prasidėti, D. Mertinas sakė šiuo metu pasakyti negalintis.

„Apie visus projekto eigos etapus informuosime viešai. Vadovaujantis procedūromis, po viešo visuomenės informavimo bei projekto aptarimo su suinteresuotomis bendruomenėmis bus rengiamas techninis projektas bei kreipiamasi dėl naujo statybos leidimo išdavimo.

Įprastai po statybos leidimo gavimo rengiamas rangovų konkursas. Gavę statybos darbų leidimą galėsime patikslinti ir statybos darbų pradžios bei pabaigos datas“, – teigė atstovas.

Paklaustas, kokie planai dėl anksčiau planuoto naujo „Akropolio“ statybų ir atidarymo Kijeve, specialistas sakė, kad tokių planų išvis atsisakyta, mat tokiam srendimui įtakos turėjo konkurencinė aplinka Kijeve bei geopolitinė rizika pačioje Ukrainoje.

Žengė į užsienį

Kaip DELFI rašė jau anksčiau, pirminis Vingio prekybos centro projektas buvo parengtas seniai. Pagal jį „Akropolis“ turėjo iškilti 2009 metais, tačiau taip neatsitiko, o tų metų gruodį bendrovė paskelbė atidedanti statybas neribotam laikui.

Kaip buvo teigiama, iki šiol visi planai ir dėmesys buvo sutelkti į Rygos „Akropolio“ statybas, o balandžio pradžioje šis prekybos centras buvo atidarytas.

Į 98 tūkst. kv. metrų ploto prekybos ir pramogų centrą ir jo infrastruktūrą projektą plėtojanti Lietuvos bendrovė „Akropolis Group“ investavo 180 mln. eurų, o dviejų aukštų pastate įsikūrė beveik 170 nuomininkų – apie 140 mados ir laisvalaikio prekių parduotuvių, naujas „Apollo“ kino centras, „O'Learys“ laisvalaikio centras, Ledo arena, „Lemon Gym“ sporto klubas, 30 skirtingų kavinių bei restoranų.

Taip pat DELFI primena, kad šis „Akropolio“ prie Vingio parko projektas vertinamas kontroversiškai. Netoli parko gyvenantys gyventojai, bendruomenių pirmininkai, taip pat įvairūs politikai ne kartą piktinosi dėl planuojamo milžino šalia parko, baiminosi dėl būsimos taršos, spūsčių, triukšmo.

Bendrovė buvo užsakiusi poveikio aplinkai vertinimo studiją, kuri parodė, kad neigiamo poveikio aplinkai prekybos centro atsiradimas nepadarytų, tačiau ji gyventojų nepaguodė, jie apeliavo, kad vertinimas nepakankamai objektyvus, nes tyrimą užsakė patys statytojai.

„Akropolis Group“ yra kontroliuojančioji bendrovė, valdanti prekybos centrų vystymo ir valdymo paslaugų įmones Lietuvoje, Latvijoje ir Bulgarijoje. Lietuvoje „Akropolis Group“ valdo prekybos ir pramogų centrus „Akropolis“ Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (273)