Lina Adakauskienė nuo 2010 metų dirbo prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėja ekonominės ir socialinės politikos klausimais, buvo šios grupės vadovo pavaduotoja. Kaip skelbiama viešojoje erdvėje, ji analizavo su Lietuvos valstybės finansais, Europos Sąjungos finansų politika, mokesčiais, pinigų politika, finansų sektoriaus plėtra susijusius klausimus, rengė siūlymus dėl Lietuvos Respublikos Prezidento programos vykdymo šiose srityse.

Lietuvos bankas patvirtino, kad nuo 2019 m. rugsėjo 9 d. L. Adakauskienė dirba Lietuvos banko valdybos pirmininko Vito Vasiliausko patarėja makroprudencinės ir pinigų politikos klausimais. Ji užėmė šias pareigas vietoje anksčiau jas ėjusios Rūtos Rodzko.

„Priimant sprendimą dėl naujosios patarėjos atsižvelgta į jos kvalifikaciją, dalykines ir asmenines savybes, įvertinta jos kompetencija finansų ir ekonomikos klausimais bei patirtis, įgyta dirbant Finansų ministerijoje, Europos Komisijoje, Prezidentūroje.

Vitas Vasiliauskas
Darbuotoja priimta vadovaujantis Lietuvos banko kolektyvine sutartimi, kurioje numatyta, kad tiesiogiai Lietuvos banko valdybos pirmininkui pavaldūs darbuotojai į tarnybą Lietuvos banke gali būti priimami vykdant tikslinę atranką arba skiriant esamą tarnautoją Lietuvos banko valdybos pirmininko sprendimu“, – atsakyme DELFI rašo Lietuvos bankas.

Kiek tiksliai uždirba Lietuvos banko valdybos pirmininko patarėjai tinklalapyje neskelbiama, tačiau vyriausieji specialistai uždirba 2899 Eur „ant popieriaus“, padalinio vadovai – 4121 Eur, o valdybos nariai – 11906 Eur.

DELFI primena, kad šalies vadovės vyriausiasis patarėjas užsienio politikos klausimais Nerijus Aleksiejūnas paskirtas ambasadoriumi Prancūzijoje, o vyriausioji patarėja ekonomikos ir socialinės politikos klausimais Lina Antanavičienė tapo ambasadore Izraelyje.

BNS dar birželį rašė, kad į diplomatines pareigas grįžo ir dar trys prezidentės patarėjai: patarėjas užsienio politikai Dovydas Špokauskas paskirtas į ministro patarėjo pareigas ambasadoje Jungtinėse Valstijose, diplomatas iš Užsienio politikos grupės Martynas Lukoševičius paskirtas ministru patarėju ambasadoje Vokietijoje, o ekonomikos patarėja Kristina Biraitė paskirta dirbti ministre patarėja ambasadoje prie Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)