Bankai, draudikai ir turto valdymo įmonės pastaruosius trejus metus perkelia veiklą iš JK į Dubliną ar ES bendrajai rinkai po „Brexito“ priklausysiančius finansų centrus, kaip Paryžius, Frankfurtas, Amsterdamas ar Liuksemburgas, rašo „Reuters“.

„Suteikėme ar beveik suteikėme per 100 licencijų. Vis dar turime paraiškų, kurias apsvarstysime iki spalio 31 d.“, – sakė E. Sibley'is.

Pasak E. Sibley'io, daugeliui didelių bendrovių, tarp jų – „Barclays“ ir „Bank of America“, kurios įsteigė savo Europos būstines būtent Airijos sostinėje, licencijos jau yra suteiktos.

Centrinio banko valdybos pirmininko pavaduotojo teigimu, Airijos finansų sektorius yra pasirengęs „Brexitui“ be sutarties.

Airija yra laikoma ES nare, kuri yra labiausiai pažeidžiama „Brexito“.

„Kaip aš į tai žiūriu – žinant makroekonominį, politinį, visuomeninį „Brexito“ poveikį Airijai, labai svarbu, kad finansinių paslaugų sistema neprisidėtų prie nerimo ir kad toliau remtų verslą bei žmones, kuriems reikės paramos po spalio 31-osios. Taigi, iš visos sistemos perspektyvos, šokas bus reikšmingas, bet suvaldomas“, – sakė E. Sibley'is.

Pasak jo, bankininkystės reguliuotojai yra tvirtai įsitikinę, kad „Brexitas“ be sutarties nesutrikdys bankų veiklos.

„Nereikėtų nerimauti, kad pernakt turėsime didžiulę problemą, finansinio stabilumo problemos neturėsime. Vis dėlto bankams bus sunku, tai pakenks ekonomikai“, – kalbėjo E. Sibley'is.

Jei „Brexito“ terminas nebus atidėtas, Jungtinė Karalystė iš ES pasitrauks spalio 31 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)