„Facebook“ apie „Libra“ kriptovaliutą paskelbė birželį, pažadėdama, kad ši skaitmeninė valiuta bus remiama realiuoju turtu ir išvengs kainų svyravimų, pakenkusių „Bitcoin“ kriptovaliutai. Tačiau bankininkai, politikai ir reguliuotojai nepasitiki šia privačia skaitmeninės valiutos schema, kuri turi pasirodyti 2020 metų pirmoje pusėje.

„Atsižvelgiant į tai, kaip bus priimta ši skaitmeninė valiuta, ir į tai, kaip bus atsižvelgiama į eurą rezerve, Europos Centrinis Bankas gali prarasti euro kontrolę,“ – sakė ECB tarybos narys Yvesas Merschas. Ši kriptovaliuta taip pat gali „neigiamai paveikti pinigų politikos perdavimo mechanizmą, paveikdama euro zonos bankų likvidumo poziciją ir taip pat gali pakenkti euro tarptautiniam vaidmeniui sumažindama jo paklausą,“ – pridūrė jis.

Su 2 milijardais „Facebook“ vartotojų visame pasaulyje ši Silicio slėnio milžinė gali pritraukti didelį skaičių pirkėjų, besinaudosiančių „Libra“ skaitmenine valiuta internetiniams apsipirkimams, finansinėms paslaugoms ir mokėjimams.

„Nuoširdžiai tikiuosi, kad europiečiai nesusigundys atsisakyti įsitvirtinusių saugių atsiskaitymo metodų dėl viliojamų, bet apgaulingų „Facebook“ pažadų,“ – sakė Y. Merschas.

Ministrai iš Didžiojo septyneto (G7) didžiausių ekonomikų liepą įspėjo, kad tokie projektai, kaip „Libra“, kelia „rimtą reguliavimo ir sisteminį susirūpinimą, taip pat ir didesnes politikos problemas.“

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)