„IHS Markit“ ir Licencijuoto pirkimo ir tiekimo instituto (CIPS) mėnesiniame pranešime pažymima, kad gamyklų aktyvumas rugpjūtį krito iki žemiausio lygio nuo 2012-ųjų liepos.

Pranešime sakoma, kad ES pirkėjai vengia Didžiosios Britanijos gamintojų, kadangi kyla „Brexit“ be susitarimo grėsmė. Tiekimo grandinės yra nukreipiamos į kitas šalis, nes po spalio 31-osios gali sutrikti veikla prie Didžiosios Britanijos sienų.

Šia apklausą kuriantis „IHS Markit“ direktorius Robas Dobsonas sakė, kad „dabartinis rinkos nepastovumas ir valiutos nestabilumas turės žymiai sumažėti, kad Didžiosios Britanijos pramonės gamyba atsigautų per ateinančius keletą mėnesių“.

Tyrimų ir politikos pareigūnas iš „GMB“ prekybos profsąjungos Neilas Fosteris sakė, kad „staigus išstojimas iš ES be susitarimo sukurtų sąmyšį, atidėliojimus ir kylančias išlaidas importuotojams, eksportuotojams bei jų tiekimo grandinėms. Vyriausybė turėtų stengtis sugrąžinti pasitikėjimą, užuot rizikavusi prarasti gamyklų darbuotojus dėl atsainaus savo požiūrio“.

Keliose šalies pramonėse buvo pastebėti dideli užsakymų sumažėjimai, kol vyksta politinis sąmyšis ir pasaulyje krinta eksporto paklausa dėl JAV ir Kinijos prekybos karo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)