Siekdama sustiprinti Argentinos pesą, Vyriausybė nurodė gyventojams prieš perkant užsienio valiutą ar pervedant pinigus į užsienį gauti leidimą iš centrinio banko, sakoma M. Macrio pasirašytame dekrete.

Kaip teigiama dekrete, laikinos valiutos kontrolės priemonės „intensyviau reguliuos valiutos keitimą ir sustiprinti įprastą ekonomikos veikimą“, rašo „Deutsche Welle“.

Gyventojams, norintiems pesus iškeisti į dolerius, įvestas mėnesinis 10 tūkst. dolerių limitas. Šie apribojimai galios iki metų pabaigos.

Recesija Argentinoje prasidėjo pernai. Šalyje auga nedarbo lygis, o infliacija yra viena didžiausių pasaulyje – 55 proc. Rugpjūčio pabaigoje dalis argentiniečių, baimindamiesi bankroto, išsiėmė savo santaupas iš bankų.

Tarptautinis valiutos fondas (TVF), pasak atstovų, išanalizuos Argentinos įvestas „kapitalo srautų valdymo priemones“.

„TVF personalas glaudžiai bendradarbiaus su institucijos, Fondas ir toliau bus su Argentina šiuo neramiu laikotarpiu“, – sakė TVF atstovai.

Argentinos finansų rinkų griūtis prasidėjo po to, kai Alberto Fernandezas laimėjo pirminius Argentinos prezidento rinkimus, surinkęs 47,8 proc. balsų, o dabartinis prezidentas M. Macris surinko vos 32 proc. Galutiniai rinkimai vyks spalio 27 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)