“Ši sutartis ir prasidėsiantys statybos darbai, tai - didžiulis žingsnis į priekį pagal Europos Sąjungos standartus pertvarkant visą apskrities atliekų tvarkymo sistemą. Pastačius visus ES aplinkosaugos reikalavimus atitinkantį regioninį sąvartyną bus galima uždaryti daugiau nei 120 šiuo metu veikiančių, tačiau ekologiškai nepatikimų sąvartynų" - sako VAATC direktorius Jurijus Valiūnas.

Projektas bus įgyvendinamas pagal taip vadinamą „FIDIC Raudonąją knygą”, t.y. konkursą laimėję rangovai turės įrengti sąvartyną griežtai prisilaikydami nustatytų projekte sprendinių, naudoti medžiagas atitinkančias tam tikrus reikalavimus ir pan.

UAB “Skirnuva” turi tokio darbo patirties – bendrovė šiuo metu stato ir Alytaus regioninį buitinių atliekų sąvartyną.

Trečiadienį Vilniaus apskrities regioninio sąvartyno statybai pritarė Vyriausybėje surengto pasitarimo dalyviai. Pasitarimo metu buvo konstatuota, kad jokių kliūčių pradėti regioninio sąvartyno statybą nėra ir kad statybai neprieštarauja nė viena projektą rengusi ir vertinusi valstybės institucija..

Pasitarimo Vyriausybėje metu premjeras Algirdas Brazauskas pasiūlė savivaldybės atstovams dar kartą kreiptis į šalia regioninio sąvartyno esančių bendruomenių gyventojus ir išsiaiškinti, kokių kompensacijų žmonės norėtų.

„Vyriausybė pasirengusi pildyti gyventojų prašymus. Jei reikia, remontuoti stogus ir langus, perkelti į kitą gyvenamąją vietą ar išmokėti kompensaciją“, - sakė Ministras Pirmininkas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją