Anksčiau žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, kad „Nord Stream 2“ paleidimas gali būti atidėtas iki antrosios kitų metų pusės. R. Seeles teigimu, daugiau nei 75 proc. dujotiekio jau nutiesta, taigi, darbai vyksta pagal grafiką, rašo „Reuters“.

„Nord Stream 2 AG“ mus aiškiai informavo, kad darbai vyksta nenukrypstant nuo tvarkaraščio ir projekto sąmatos, todėl nėra jokios priežasties keisti planus“, – sakė R. Seele, paklaustas apie tai, ar realu paleisti dujotiekį jau šiemet ar kitų metų pradžioje.

Vis dėlto, tvirtino OMV generalinis direktorius, šiuo metu daugiausia klausimų kelia Danijos delsimas išduoti leidimą tiesti „Nord Stream 2“ šalies ekonominėje zonoje.

„Svarbiausia – kada Danijos institucijos priims sprendimą, ir koks tai bus sprendimas“, – ekonomikos konferencijoje Austrijoje kalbėjo R. Seele.

Pasak jo, „Nord Stream 2“ atkarpa Danijos ekonominėje zonoje gali būti nutiesta vos per kelias savaites.

ELTA jau skelbė, kad kontrolinį „Nord Stream 2“ akcijų paketą valdo Rusijos dujų koncernas „Gazprom“. „Gazprom“ partneriai – Vokietijos „Wintershall“ ir „Uniper“, Austrijos OMV, Prancūzijos „Engie“ ir Jungtinės Karalystės (JK) bei Nyderlandų „Royal Dutch Shell“ – finansuos 50 proc. projekto. Tikimasi, kad galutinė „Nord Stream 2“ projekto kaina neviršys 9,5 mlrd. eurų.

Iš dviejų 1230 km ilgio gijų sudarytas dujotiekis „Nord Stream 2“ yra tiesiamas Baltijos jūra. Vamzdynas sujungs Rusiją ir Vokietiją, o bendras dujotiekio pralaidumas siekia 55 mlrd. kub. m dujų per metus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)